GRUDE – U Gorici u starom župnom dvoru u petak 19. veljače 2016. godine održana je 1. Korizmena tribina 2016. u organizaciji Bratovštine svetoga Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići i otvorena je izložba slika akademskog slikara Tome Hrgote. Pred šezdesetak slušatelja poznati radijski urednik i voditelj Ivica Ursić posvjedočio je svoju životnu priču u kojoj je Milost Božja preobrazila njega i njegov život. Svu apsurdnost jedne prekretnice svoga životnoga puta sažeo je u podnaslovu svoje knjige Kada teška dijagnoza postane … privilegija! Sama knjiga nosi naslov Sva moja sidra!

ktbssg 20022016 2

Ivica Ursić je naglasio kako današnja ljudska stvarnost čini čovjeka samotnim i ta samoća nagriza zapravo cijelo ljudsko biće i ljudsko društvo u cjelini. Svi prisutni su u jednosatnom vrlo zanimljivu izlaganju pronalazili sebe i svoj život, jer Ivica Ursić „tjera“ čovjeka na duboko razmišljanje o životu i teškim životnim trenucima, velikim prekretnicama u životu, koje svaki čovjek na svom ovozemaljskom putu kad-tad doživi.

Ivica Ursić je i otvorio je izložbu slika Tome Hrgote koja će biti dostupna u Galeriji u Gorici svim ljubiteljima umjetnosti sve do Uskrsa! Za ovu izložbu je tiskan i poseban katalog slika.

ktbssg 20022016 3

Sljedeća korizmena tribina je u petak 26. II. 2016. u 20 sati kad će svoj težak životni put i zarobljenički put svoje obitelji kroz predstavljanje svoje knjige 260 dana posvjedočiti Marijan Gubina iz Dalja kraj Vukovara!

Ovom prilikom Bratovština sv. Stjepana Gorica-Sovići sve vas poziva da dođete i radosna vas srca očekuju na narednim korizmenim tribinama!

SirokiBrijeg.info