Home Kultura Glazba FOTO: Svečano, kako i priliči, Frama Kočerin obilježila 20. obljetnicu djelovanja

FOTO: Svečano, kako i priliči, Frama Kočerin obilježila 20. obljetnicu djelovanja

0
FOTO: Svečano, kako i priliči, Frama Kočerin obilježila 20. obljetnicu djelovanja

Na način koji Kočerin odavno ne pamti u nedjelju 13. rujna proslavljena je 20 obljetnica djelovanja Frame na Kočerinu.

Program je počeo predavanjem fra Mire Šege, prvoga duhovnoga asistenta i svjedočanstvom bivše framašice Željke Topić. Potom je bilo misno slavlje u sklopu kojeg su bili Obredi primanja i obećanja u Frami.

Misu je predvodio fra Marin Karačić, područni duhovni asistent Frame. Tijekom Svete mise pjevao je zbor koji je bio sastavljen od svih naraštaja Frame.

Za tu prigodi tiskana je posebna brošura o Frami Kočerin a cijelo događanje je bilo pod geslom „Veseli navjestitelji Tvoga kraljevstva“.

Nakon Svete mise i Obreda u crkvi svečanost se nastavila ispred kočerinske crkve gdje je održan veličanstven koncert duhovne glazbe. Na sceni, u podnožju prikaza najvećeg lika sv. Franje na svijetu, smjenjivali su se glazba, dramski program i svjedočanstva.

Nakon pozdrava predsjednice Frame Mije Galić uslijedilo je prvo javno izvođenje nove pjesme Frame Kočerin, svojevrsne himne proslave, s nazivom „Dođi i raduj se“. Pjesmu je napisao Jozo Mikulić, te je u suradnji s Jelenom Sesar uglazbio.

Tijekom koncerta, koji je bio prenošen uživo na svim platformama RTV HB, nastupili su: Fra Luka Ćorić, Frama Kočerin, Jelena Skoko, Leron Lasić, Frama Čerin, Drina Dodig i fra Marin Karačić. Dramski komad su pripremili kočerinski framaši.

Svjedočanstva su čitali Antonia Kvesić i David Udovičić. Voditelji programa su bili Iva Ljubić i Matej Vukoja. Na kraju koncerta zahvalu je izgovorio fra Mario Knezović, župnik i duhovni asistent Frame. Kraj koncerta je obilježio nastup svih izvođača i svečani vatromet.

VIŠE FOTOGRAFIJA NA: FB Župa Kočerin službeni profil

MISOM I KONCERTOM OBILJEŽENO 20 GODINA FRAME Na način koji Kočerin odavno ne pamti u nedjelju 13. rujna proslavljena je…

Objavljuje Župa Kočerin službeni profilPonedjeljak, 14. rujna 2020.