FOTO: U Širokom Brijegu otvorena izložba „Bamitbah“

U utorak je u večernjim satima u Franjevačkoj galeriji otvorena izložba dokumentarno-umjetničkih fotografija sarajevskoga umjetnika Ivana Hrkaša pod nazivom “Bamitbah”.

Fotografije su snimljene u prostotu kuhinje i blagovaonice u Židovskoj općinu. Također, one su svjedočanstvo o ljudskim sudbinama i svakodnevnim situacijama u jednoj maloj zajednici prožetoj duhom zajedništva i otvorenosti.

Otvorenje izložbe vodila je Željka Šaravanja, a pozdravnim riječima nazočne je pozdravio fra Vendelin Karačić, voditelj umjetničkoga programa Franjevačke galerije.

Izložene fotografije publici je predstavila povjesničarka umjetnosti Anja Bogojević.

Izložbu je svečano proglasio otvorenom predsjednik Gradskoga vijeća Širokoga Brijega Vinko Topić, dok je glazbenim brojem događaj uveličala Ana Matijević, učenica 5. razreda Osnovne glazbene škole u Širokom Brijegu, u klasi prof. Snježane Rezić.

Ivan Harkaš rođen je u Sarajevu. Nakon završene osnovne škole odlazi u Izrael, gdje od 1992. do 1998. godine pohađa Seligsberg gimnaziju u Jeruzalemu, koju završava kao učenik generacije. Iako je primljen na prestižnu Akademiju likovnih umjetnosti u Jeruzalemu, 1998. godine se vraća u Sarajevo i upisuje Akademiju likovnih umjetnosti, smjer grafičkog dizajna. Diplomirao je 2004. godine, a 2011. godine magistrirao iz područja fotografije. Izlagao je u Bosni i Hercegovini, Austriji, Crnoj Gori, Tunisu, Sloveniji, Srbiji, Velikoj Britaniji, Izraelu, Kini, Mkesiku, SAD-u te je osvojio nagrade na brojnim festivalima.

SirokiBrijeg.info