FOTO: Široki Brijeg puna dva tjedna europsko tenisko središte ITF – U18 teniskih turnira

ŠIROKI BRIJEG – Nakon što su u dane vikenda igrani kvalifikacijski mečevi od ponedjeljka je startao i glavni dio prvog od dva ovogodišnja ITF – U18 teniska turnira za djevojčice i dječake.

tenisđulić1912016 2

“U glavnom dijelu turnira sudjeluju po 32 igrača i igračice, turnir se igra do nedjelje, a već u ponedjeljak kreće i taj drugi turnir” – kazao je za Dnevno.ba Marko Čuljak, organizator turnira i čelni čovjek TK Set Široki Brijeg.

tenisđulić1912016 6

Na turniru je zastupljena i Bosna i Hercegovina, kako u muškoj tako i u ženskoj konkurenciji.

“Imamo pet naših predstavnika u obje konkurencije na ovom prvom turniru i iskreno se nadamo kako bi netko od njih mogao ‘iskočiti’ i kreirati neki značajniji rezultat. Hoćemo li uskoro imati nekog novog Marina Čilića ili Ivana Dodiga teško je reći, međutim u naših nekoliko klubova u Hercegovini zbilja se kvalitetno radi a dokaz tome je i spoznaja kako je ITF i ove godine Širokom Brijegu dodijelio dva ovako jaka turnira za uzrast do 18 godina” – rekao je Čuljak.

tenisđulić1912016 5

Kako smo vidjeli na licu mjesta sami sudionici su i više nego zadovoljni, a zapravo najveći problem za njih ovih dana u Širokom Brijegu predstavlja bura koja je nemilosrdno “derala”, pa su djeca iz različitih krajeva Europe imala priliku upoznati se i sa tim čarima.

tenisđulić1912016 4

Ulaz na mečeve turnira je za sve slobodan, pa ukoliko imate vremena sljedećih dana svakako navratite do SC “Đulić” u Širokom Brijegu gdje se održavaju spomenuti turniri.

tenisđulić1912016 3

Dnevno.ba