FOTO: Prve medalje za TKD „Poskok-Kočerin“ na međunarodnom memorijalnom taekwondo natjecanju

Na međunarodnom memorijalnom taekwondo natjecanju u Imotskom, koje se već tradicionalno održava u čast poginulog hrvatskog ratnog heroja Josipa Jovića upisao je svoj prvi službeni nastup taekwondo klub „Poskok-Kočerin“.

Na natjecanju je nastupilo 430 natjecatelja iz Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske a „Poskoke“ iz Kočerina predstavljala su 3 natjecatelja u disciplini KICK koji su se izborili za dvije medalje.

Najuspješnija u svojoj kategoriji bila je kočerinjanka Anamaria Gašpar koja je sa pet pobjeda došla do zlatne medalje i titulenajbolje djevojčice u disciplini Kick. Emanuela Mikulić je osvojila broncu a Matej Kvesić nije došao do medalje iako je imao jednu pobjedu.

U klubu trenutno trenira više od 20 dijece sa područja Kočerina i okolice, uvjeti u kojima se trenira su odlični a treninzi se održavaju u prostoru osnovne škole Kočerin. Ovi rezultati pokazuju da se u klubu radilo ozbiljno a u nastavku sezone kočerinjane očekuje nastup na Prvenstvu Federacije BiH koje će se održati u Čapljini 21.4.2018 godine.

“Čestitam kočerinjanima na prvim rezultatima za njihov klub a posebno Anamariji koja je svojim nastupom iznenadila i mene samoga. Kočerin je prepun talenata za borilačke sportove a to imamo dokaze iz karatea, a evo i taekwondoa, zato pozivam sve kočerinjane da ne dopuste da im mladi talenti ostanu ne ostvareni nego da ih usmjere u bavljenje sportom. Klub je u fazi registracije i drago mi je da se pokazala velika volja i želja roditelja dijece i ravnatelja škole da se ovaj olimpijski sport zadrži u Kočerinu, ja im se na tome zahvaljujem kao trener ali i predstavnik Taekwondo saveza Bosne i Hercegovine, i vjerujem da je ovo tek početak dobrih rezultata ovog sada mladog kluba u BiH,” – kazao je za portal SirokiBrijeg.info treber TKD “Poskok” Petar Boban.

SirokiBrijeg.info