FOTO: Mili Marušić

ŠIROKI BRIJEG – Božićni ukrasi, advenski vijenci, čestitke i druga umjetnička djela, ovog četvrtka su se mogli pronaći na središnjem trgu u Širokom Brijegu.

Naime, ovo je bila izložba humanitarno -prodajnog karaktera božićnih rukotvorina koje su izradili štićenici Doma “Marija naša nada” iz Širokog Brijega uz pomoć svojim mentora i prijatelja, te kako bi i na taj način prikupljenim sredstvima osigurali koliko-toliko ugodan boravak u toj ustanovi.

Iako je akcija započela oko 10 sati u jutro, većina sugrađana koji su tuda prolazili na trenutak su zastali i pronašli za sebe poneku stvarčicu koje će krasiti njihov dom u ovo predblagdansko vrijeme.

No, naj zanimljiviji trenutak se dogodio kada ih je “okružilo” desetine učenika I OŠ Široki Brijeg koji su došli odati počast pokojnom generalu Slobodanu Praljku, ali prije toga zastali su pred štand i na taj način razveselili ove mališane koji su jednostavno toliko bili oduševljeni njihovim dolaskom da se to i nije moglo riječima opisati.

Od brojne ekipe koja je bila već spremna polagati vijenac i paliti svijeće, iz mase je izašao gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević i pridružio se štićenicima koji su ga lijepo pozdravili, uručili mu par čestiti, a zauzvrat i zahvalu, zavukao je ruku u džep i izvukao jednu finu novčanicu te ubacio u kutiju u kojoj su se prikupljali dobrovoljni prilozi, malo s njima još popričao i vratio se na drugi zadatak.

Napomenimo još kako će se u ovom predbožićnom vremenu rukotvorine iz Doma “Marija – naša nada” moći kupiti i u zgradi Doma svakim radnim danom od 8:00 do 16:00 sati. I znajte da kupovinom njihovih proizvoda pomažete njihovom liječenju i brizi.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info