FOTO: U Posušju se okupila kadetska i juniorska taekwondo reprezentacija BiH

U subotu 12.08.2017 godine u Gradskoj sportskoj dvorani u Posušju okupila se kadetska i juniorska taekwondo reprezentacija BiH.

Organizator okupljanja je bio Taekwondo savez BiH, a domaćin okupljanja je bio taekwondo klub „Poskok“ iz Posušja uz podršku i pokroviteljstvo Sportskog saveza Općine Posušje. Ovo je bio jedan u nizu okupljanja za predstojeća europska prvenstva a treninge su vodili treneri reprezentacije Petar Boban, Haris Husić, Ibrahim Kolja i Belmir Berberović.

U Posušju se okupilo 17 kadeta i kadetkinja koji će nastupiti na Europskom kadetskom prvenstvu u Mađarskoj u Lisopadu i 22 juniora i juniorke od kojih će se izabrati oni koji će nastupiti na Europskom juniorskom prvenstvu na Cipru u Studenom 2017 godine. Odrađena su četiri treninga na kojima se testirala fizička, tehnička i taktička pripremljenost sportaša, a u drugom dijelu sportaši su imali priliku trenirati na elektronskoj opremi za natjecanja te se tako i situacijski pripremati.

Sportaši su također pobliže upoznati sa novim (promijenjenim) pravilima u taekwondou kojima se moraju prilagoditi i načinom na koji ih način najbolje iskoristiti za povoljan rezultat. Treninzi su protekli u najboljem redu i atmosferi te je dogovoreno još okupljanja i aktivnosti reprezentacije u narednom periodu.

U Posušju se taj dan održao i sastanak Izvršnog odbora WT taekwondo Saveza BiH nakon čega se prisutnim sportašima i trenerima reprezentacije prigodnim riječima obratio predsjednik taekwondo saveza BiH g. August Orlović.

Na spisku za Europsko kadetsko prvenstvo nalaze se:

Ada Avdagić -33 (Sarajevo)
Džejla Makaš -37 (Novi Grad)
Marija Erić -41 (Zvornik)
Hana Bulbušić -44 (Novi Grad)
Katarina Kraišnik -47 (Sarajevo)
Sanja Gligorević -51 (Sokol)
Jelena Martinović -55 (Čapljina)
Milica Mitrović -59 (Sokol)
Martina Tolo +59 (Magone)
Njegoš Pantić -33 (Jopa)
Eman Sarić -41 (Novi Grad)
Sergej Teofilović -45 (Derventa)
Irfan Ćatović -49 (Novi Grad)
Faris Jusić -51 (Kwon)
Nenad Mitrović -61 (Sokol)
Eldar Abdulović -65 (Novi Grad)
Dominik Granić +65 (Crostar)

SirokiBrijeg.info