FOTO: Održana Likovna kolonija “Gostuša 2017”

U organizaciji Širokobriješke udruge mladih ovog vikenda održan je projekt Likovna kolonija “Gostuša 2017”. Radi se o kulturno-produktivnoj aktivnosti održanoj u okolici Širokog Brijega, točnije u napuštenom selu Gostuša, gdje naša udruga po drugi put organizira likovnu koloniju.

Potaknuti pozitivnim utiscima od prve likovne kolonije koju smo organizirali prošle godine, odlučili smo vrijedne studente Akademija likovnih umjetnosti, Široki Brijeg još jednom pozvati u ovo idilično selo, gdje su u ugodnom okruženju, bez buke koju donosi grad, mogli vrijedno stvarati svoja umjetnička djela.

Na likovnoj koloniji sudjelovali su studenti raznih smjerova i studijskih godina, koji dolaze iz raznih krajeva Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Naša misao vodilja prilikom organizacije ovog događa ostala je ista – da svi posjetitelji našeg grada budu upoznati s time da je Široki Brijeg grad u kojem djeluje Akademija likovnih umjetnosti, kojom se moramo ponositi i iskoristiti sve njezine prednosti u širenju kulture, umjetnosti, tolerancije, a mlade ljude poticati na stvaralaštvo i kreativnost”, kazali su iz Širokobriješke udruge mladih.

SirokiBrijeg.info