FOTO: U Kočerinu Večer odrzana folklora pod nazivom „Kočerinom kolo igra, a pisma se ori“

U povodu svetih Petra i Pavla zaštitnika župe Kočerin, a u sklopu tradicionalne manifestacije ”Dani Kočerina 2017.” u organizaciji HKUD-a ”Kočerin” održana je tradicionalna Večer folklora pod nazivom ”Kočerinom kolo igra, a pisma se ori”.

Na samom početku programa nazočne je pozdravio voditelj HKUD-a ”Kočerin” Marinko Mikulić koji se zahvalio svima koji su pomogli da se organizira večer folklora. Prigodnim riječima obratio se župnik Župe Kočerin fra Mario Knezović koji je predvodio molitvu i blagoslov. Pokrovitelj ove večeri kao i dosadašnjih godina bio je Grad Široki Brijeg. Večer folklora službeno je otvorio gradonačelnik Miro Kraljević koji je od HKUD-a ”Kočerin” dobio prigodni poklon zahvale.

Program je počeo nastupom najmlađih članova HKUD-a ”Kočerin” spletom hercegovačkih plesova, a potom su nastupili stariji članovi HKUD-a ”Kočerin”.

Na ovoj večeri folklora osim domaćina HKUD-a ”Kočerin” nastupila su hrvatska kulturno-umjetnička društva „Vila Velebita – Jasenica/Maslenica (RH), „Biloševica“, „Ganga“ i HKUD sv. Marko – Vionica.

Organizatori su također priredili tombolu, a program je vodio novinar Radio postaje Široki Brijeg Marinko Karačić. Program manifestacije “Dani Kočerina 2017.” nastavlja se u nedjelju na igralištu OŠ Kočerin utakmicama 39. Petrovdanskog malonogometnog turnira.

SirokiBrijeg.info