FOTO: Framaši iz Ružića upriličili žive jaslice

GRUDE – Uoči blagdana Božića, framaši iz Ružića pokraj župne crkve sv. Ivana Krstitelja, u prirodnom šumskom okruženju sa živim likovima, raskošnim kostimima i pravim životinjama, organizirali su žive jaslice.

Program je počeo nakon Mise polnoćke s predstavom koja je trajala 20-ak minuta, a dramska sekcija Frame Ružići prikazala je pravu radost Božića. Prikaz Isusovog rođenja i prvih trenutaka Njegova života. Osim članova dramske sekcije, predstavu su dodatno uveličali članovi glazbene sekcije, odnosno zbor anđela, koji je otpjevao nekoliko božićnih pjesama. Cijelu radnju pratili su tekstovi iz Biblije koji su govorili o tim događajima.

Program živih jaslica prožet glazbom i predstavom pratilo je nekoliko stotina posjetitelja. Posebna zanimljivost za djecu bile su domaće životinje koje su doprinijele atraktivnosti ovog događaja.

Sv. Franjo Asiški je svetac koji je prvi uprizorio Žive jaslice 1223. godine u talijanskom mjestu Greccio, blizu Asiza, sa živim likovima. Ovaj svetac doprinio je širenju ove lijepe i duboke božićne tradicije. Sv. Franjo je slavio polnoćku sa svojom subraćom koje je htio podsjetiti na zajedništvo i poniznost. Po uzoru na sv. Franju, framaši iz Ružići i ove godine su organizirali i prikazali žive jaslice.

Nakon priredbe u župnoj dvorani nastavljeno je druženje župljana i gostiju uz čašicu razgovora.

Grude-online.info