ŠIROKI BRIJEG – U subotu, 6. kolovoza kod spomen obilježja svim poginulim i nestalim u Crnim Lokvama mladu misu služio je fra Jurica Galić podrijetlom Crnolokvanin. Fra Jurica Galić je iz Novih Mihaljevaca i član je redovničke zajednice franjevaca trećoredaca glagoljaša.

Na početku misnog slavlje nazočne je pozdravio kočerinski župnik fra Mario Knezović. Propovijedao je mladomisnik fra Jurica koji je istaknuo svoju radost što se nalazi na svetom mjestu gdje je postavljeno spomen obilježje za 103 Crnolokvanina stradalih u posljednja tri rata, te izrazio svoje zadovoljstvo što baš na dan ‘Oluje’ veličanstvene pobjedu hrvatske vojske od prije 21 godinu slavi misu na mjestu odakle vuče svoje korijene.

mmg782016_12

Program je unatoč vjetru i kiši koja je padala cijeli dan nastavljen tradicionalnim druženjem Crnolokvana i njihovih gostiju uz zakusku i prigodni kulturni program.

Uzor mladomisnika fra Jurice je blaženik Alojzije Stepinac i iz toga razloga je i uzeo njegovo geslo kao svoje mladomisničko geslo “U tebe se Gospodine uzdam”.

Fra Jurica Galić je u požeškoj katedrali 10. srpnja služio svoju prvu svetu misu.

Grad Široki Brijeg