FOTO: U Dobriču održana manifestacija “Sveti Ante, čuvaj vrila naša”

Tradicionalna manifestacija je započela ispred crkve sv. Josipa u Dobriču, polaganjem vijenca i paljenjem svijeća ispred spomenika poginulim braniteljima u minulim ratovima. Zatim je uslijedila procesija s kipom sv. Ante do zavjetne kapelice.

Misu je predvodio fra Mile Vlašić uz pjesmu dječjeg zbora sv. Josip. Drugi dio kulturno zabavnog programa otvorio je gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević, a sve prisutne u ime organizacijskog odbora pozdravio je Stjepan Marić. U programu su nastupili KUD “Vrila”, “Brotnjo”, “Jare”, “Naši korijeni Bobanovo” i pjevačka etno skupina “Sinovi Hercegovine”.

Domaćini su priredili večeru za sve prisutne i bogatu tombolu sa preko 50 nagrada.

Organizatori su ove godine odlučili da ona traje dva dana. Tako je prvu večer priređena večer kazališta i tradicijske kuhinje. Odigrana je predstava „Rodijaci“ uz prezentaciju i degustaciju hercegovačkih uštipaka i sira.

Manifestacija se održava sedmu godinu za redom i prešla je u tradiciju. Kao i prethodnih godina potporu održavanju manifestacije dali su Grad Široki Brijeg na čelu s gradonačelnikom Mirom Kraljevićem.

Podršku organizaciji pružilo je i Ministarstvo kulture i sporta FBiH i ministrica Zora Dujmović.

SirokiBrijeg.info