Film iz Širokog Brijega ‘The Bridge’ osvojio Grand Prix i nagradu publike na Four River Film Festivalu

Ukupni pobjednik i dobitnik Grand Prix-a na festivalu za srednjoškolsko filmsko stvaralaštvo u Karlovcu, te dobitnik nagrade publike ‘Four River Film Festivala’, jeste film “The Bridge” nastao u radionici polaznika MFF School.

Član žirija Joe Stephenson rekao je, obrazlažući nagradu, kako je nasmijati ljude jedna od najtežih stvari na filmu, a nasmijati ih na način da ne izgubiš smisao svega drugog bitnog, nevjerojatno je rijetka vještina.

“Pobjednički film ima savršeno tempirane šale, odličnu kemiju među glumcima, likove koji se ponašaju prirodno i uvjerljivo bez obzira na to kako se vrckavo ponašaju te profesinalnu razinu produkcije, a postići to u ovim godinama na jednom jeziku je postiguće, učiniti to na dva jezika je nešto sasvim posebno”, rekao je Stephenson na Festivalu koji se u Karlovcu održao od 6. do 10. rujna.

Podsjećamo, filmska radionica na 16. MFF-u, s novim i starim polaznicima proizvela je kratki igrani film “The Bridge”. Voditelji radionice bili su Lucy Eagleson i Tyler Gunderson iz Kalifornije. MFF proteklih godine surađuje s Outside the Lens organizacijom te je i na 17. MFF sudjelovalo preko dvadesetak mladih iz San Diega i Širokog Brijega, priopćeno je iz MFF-a.

SirokiBrijeg.info