Fantastičan jubilej Dine Ćorića: Dvanaesta sezona i 300-ta utakmica u dresu Širokog Brijega

Kapeten Širokog Brijega Dino Ćorić igra svoju dvanaestu sezonu u plavom dresu, a protiv Željezničara je stigao do fantastičnog jubileja. Naime, desni bočni igrač je na Grbavici odigrao 300-tu utakmicu u dresu Širokog Brijega u svim natjecanjima.

Ćorić je debitirao u dresu Širokog Brijega upravo protiv Željezničara, 7. ožujka 2010. godine, kada je njegova ekipa poražena na domaćem terenu rezultatom 0:2. Treba spomenuti da je za Željezničar i tada nastupao Samir Bekrić, koji je bio i u nedjelju u sastavu. Ćorić je te sezone odigrao još dvije utakmice, a već u narednoj sezoni imao je dvocifren broj nastupa.

Prvi gol Ćorić je postigao u svojoj trinaestoj utakmici. Bilo je to 23. travnja 2011. godine, kada je na Pecari savladana Sloboda rezultatom 4:0, a Ćorić je postigao prvi gol na utakmici.

Dino Ćorić je dosad u Premijer ligi BiH odigrao 228 utakmica, u Kupu BiH 51 utakmicu, te u Europa ligi 21 utakmicu. Najviše nastupa ubilježio je u sezoni 2014/15, kada je odigrao 37 utakmica (27 ligaških, 6 u Kupu BiH te 4 u Europa ligi). Najbolji golgeterski učinak imao je sezonu ranije, kada je postigao 10 golova (9 u ligi i jedan u Europa ligi protiv Udinesea).

Ukupno je u 300 odigranih utakmica postigao 34 gola, odnosno 28 u Premijer ligi BiH, 5 u Kupu BiH te 1 u Europa ligi. Ćorić je golove postizao protiv 21 različite ekipe. Najviše golova, po tri postigao je protiv Mladosti iz Velike Obarske (jedini hat-trick u karijeri) te protiv Travnika i Veleža, po dva gola je postigao Čeliku, Krupi, Mladosti iz Doboj-Kaknja, Radniku, Sarajevu, Zrinjskom i Zvijezdi iz Gradačca, te po jedan Borcu, Branitelju, Drini iz Zvornika, GOŠK-u, Olimpiku, Orašju, Slobodi, Vitezu, Željezničaru, Zvijezdi 09 i Udineseu.

Jusmir Husejnović / Plbih.ba