Druga večer MFF-a: Jaka konkurencija i filmovi pod zvijezdama

Druga večer 17. Mediteran Film Festivala u Širokom Brijegu protekla je u znaku jake dokumentarne konkurencije ali i filmova koje smo imali priliku vidjeti pod zvijezdama na otvorenom kinu.

Već od 17 sati prikazani su kratki dokumentarci ‘Prljav posao’ izraelskog redatelja Vadima Dumesha, ‘Fatima’ francuske redateljice Nine Khada, ‘Moradores’ španjolskog redatelja Alberta Busquetsa, ‘201410KU’ hrvatskog redatelja Vjekoslava Gašparovića te ‘Odraz moći’ francuskog redatelja Mihaia Grecua.

MFF 12682016 3

U kasnijim projekcijama konkurencija je donijela i dugometražne dokumentarce ‘Geografije’ libanonskog redatelja Chaghiga Arzoumaniana, ‘O nogometu’ španjolskog redatelja Sergia Oksmana te ‘Ostaci ludila’ francuskog redatelja Jorisa Lachaisea.

U prijepodnevnim projekcijama u off programu ‘MFF Retrospektiva’ prikazano je šest odličnih zapisa ‘Sutjeska filma’, koji su na veliko platno donijeli ljepote Hercegovine i njezinog naroda.

MFF 12682016 2

Otvoreno kino u središtu grada ponovno se pokazalo kao izvrsno mjesto za ljubitelje filmske umjetnosti koji su pod zvijezdama uživali u igranom filmu ‘Ljubav i prijateljstvo’.

U nešto kasnijoj projekciji, iz ‘Američkog izloga’, prikazan je dokumentarni film ‘Upoznajte Patelove’ koji je ujedno i zatvorio drugu večer MFF-a. Druženja na festivalskom trgu kao i odlične svirke i zabave nakon, po kojoj je ovaj Festival poznat i omiljen, nije izostalo ni ovaj put.

SirokiBrijeg.info