Domaći autori na MFF: Uspješnice i svjetska premijera

Osim natjecateljskog programa u dugometražnoj i kratkometražnoj selekciji ovogodišnjeg Mediteran Film Festivala, publici će se predstaviti i domaći autori sa svojim dokumentarnim filmovima.

Publika će tako moći pogledati filmove ‘Bijeli put’, ‘Dom’ i ’23 grama’, koje je radila ekipa okupljena oko produkcije Kadar te film ‘Oteto djetinjstvo’ redatelja i scenarista Pavla Crnjca.

‘Bijeli put’ dokumentarac je Zdenka Jurilja koji govori o humanitarnom konvoju i 12-dnevnom putovanju 90-ak kamiona najveće humanitarne akcije poslije Drugog svjetskog rata, koja je spasila Središnju Bosnu.

Jurilj potpisuje i dokumentarac ‘Dom’, koji govori o deložacijama u Hrvatskoj i okrutnosti sustava.

Robert Bubalo, producent MMF-a, režirao je dokumentarac ’23 grama’, koji govori o dječaku koji ne govori i ne jede i o njegovim roditeljima koje svaki dan iznova muči pitanje – kako nahraniti sina. Film je sniman u razdoblju od nekoliko godina kroz koje su se roditelji nadali da će ga uspjeti nagovoriti da počne jesti. MFF bit će mjesto svjetske premijere ovoga dokumentarca.

Među domaćim snagama predstavit će se i Pavao Crnjac s filmom ‘Oteto djetinjstvo’ koji govori o djeci davno izbjegloj iz Rame. autor je obilazio Hrvatskom i BiH te tražio adrese preživjelih. Tako je pronašao preko 23 sudionika, koji su nekad bili djeca na prehrani iz Rame, a danas žive u svojim obiteljima u visokoj starosti.

Osim natjecateljskog programa u dugometražnoj i kratkometražnoj konkurenciji, MFF, koji se održava od 23. do 26. kolovoza u Širokom Brijegu, publici će ponuditi i Kino na otvorenom, program HBO Adria, dječji program MFF Fora te MFF retrovizor, u kojem će biti prikazano devet kratkih igranih filmova bh autora.

U natjecateljskom dijelu, u dugometražnoj konkurenciji bit će prikazano 12, a u kratkometražnoj deset dokumentarnih filmova.

SirokiBrijeg.info