Direktor MFF-a dobitnik je nagrade ”Ivica Matić” na Sarajevo Film Festivalu

Tomislav Topić, direktor Mediteran Film Festivala dobitnik je nagrade ”Ivica Matić” koju je u sklopu 23. Sarajevo Film Festivala dodijelilo Udruženje filmskih radnika.

Topić, u uvodniku ovogodišnjeg, 18. po redu, MFF-a, uspoređuje festival u Širokom Brijegu s filmskim vlakom.

”Prolazio je vlak kroz predivne predjele i teške uspone, ali je lokomotiva vukla. Sve se napravilo da bi se stiglo na odredište. Na svakoj stanici vlak su pomagali dobrotvori, sponzori i institucije. Kompozicija je jurila, dimilo se do nakraj svijeta. Stanica u Širokom Brijegu se uređivala i dobivala festivalski sjaj. Pjevalo se u vagonima. Skretničari nisu imali puno posla, znalo se gdje se ide i zašto. Pruga je povezivala najudaljenija mjesta Mediterana, prolazila kroz zabranjene i riskantne zone. Vagoni su bili krcati i otvoreni za sve, na svjetskim stanicama ulazili su putnici od San Diega do Tokija…”, navodi Topić.

Inače, Mediteran Film Festival održava se u Širokom Brijegu od 23. do 26. kolovoza. U natjecateljskom programu bit će prikazano 12 dugometražnih i deset kratkometražnih dokumentaraca, a festival je i ove godine pripremio program za djecu MFF Fora, OFF program s hollywoodskim filmovima, retrospektivom devet domaćih kratkih filmova, program predstavljanja domaćih autora, projekcije na otvorenom, radionice i druge sadržaje.

SirokiBrijeg.info