Čuda tabletice za perilicu posuđa koju možete iskoristiti i za druge stvari

Tabletu za perilicu posuđa možete iskoristiti i za druge stvari, a ne samo za pranje posiuđa. Ovo je nekoliko trikova kako sve možete iskoristiti tabletu za perilicu posuđa…

Oprati perilicu rublja

Čistite li ikad perilicu rublja? Većina ljudi to ne radi iako to sprječava mnoge probleme. Stručnjaci iz redova njihovih proizvođača preporučuju da u praznu perilicu ubacite 1-2 tablete za pranje posuđa, temperaturu namjestite na 90 °C i pokrenete pranje. Ovaj postupak sprječava loš miris, čisti stroj i sprječava začepljenja. Trik je posebno koristan za perilice starije od pet godina jer im produžava vijek trajanja, prenosi miss7.24sata.hr.

Očistiti fritezu

Čišćenje friteze je noćna mora – teško je ukloniti svu tu masnoću. Srećom, tableta za suđericu tu je od velike pomoći. Ispražnjenu fritezu napunite do 3/4 toplom vodom i ubacite jednu tabletu. Ostavite unutra i košaru za prženje, da se i ona opere. Uključite fritezu, ali pazite da temperatura ne prijeđe 90 °C. Neka tako “krčka” 10 minuta. Savjet: otvorite prozor, neugodan miris će se širiti iz friteze dok to radite. Na kraju isperite fritezu vrućom vodom.

Osvježiti prostor

Poprilično nam ide na živce kako kuća još dugo nakon kuhanja određenih jela (frigane srdele, sarma, varivo od kelja…) zadrži neugodan miris. Mirisa ćete se lako riješiti pomoću tablete za pranje posuđa. Uzmite poveći lonac, ulijte vode do visine 5,6 centimetara, ubacite tabletu i pustite neka vrije na niskoj temperaturi – upit će smrad i proširiti ugodan miris.

Smeđe mrlje

Ljubitelji crnog čaja znaju da on ostavlja neugodne smeđe mrlje na loncima, šalicama, čašama i nije ih se lako riješiti. Zakipi vodu s tabletom za pranje posuđa. Kad se tableta otopi, ulijte tekućinu u šalice koje želite oprati. Neka stoji tako sat vremana pa operi. Mrlje će nestati kad šalice nakon toga operete.

Žute mrlje

Žute mrlje s bijele majice, poput onih ispod pazuha, vrlo su tvrdokorne. Dok perete bijelu robu, u perilicu rublja ubacite jednu tabletu za pranje posuđa u uključite program koji i inače koristite. Bijele će stvari ponovno biti blistavo bijele – kao u reklami.

Zapečeni lonci

Mučite se da uklonite zagorjele ostatke s lonaca i tava? Ulijte vodu, ubacite tabletu i pustite neka kuha nekoliko minuta na srednje visokoj temperaturi. Nakon toga operi lonac ili tavu sa spužvom i deterdžentom za suđe – sve ćete skinuti.

SirokiBrijeg.info