‘Chuck Norris protiv komunizma’ i ‘Upoznajte Patelove’ na programu 17. Mediteran Film Festivala

‘Chuck Norris protiv komunizma’ i ‘Upoznajte Patelove’ naziv je dokumentarnih filmova koji će biti prikazani u off programu 17. Mediteran Film Festivala na Otvorenom kinu filmskog trga u središtu Širokog Brijega, priopćeno je iz MFF-a

‘Chuck Norris protiv komunizma’ film je koji će u sklopu ‘HBO Adria’, programa koji MFF donosi u suradnji s velikom filmskom mrežom HBO, biti prikazan u dva termina, u srijedu 24. kolovoza te u petak 26.kolovoza.

Film redatelja Ilinca Calugareanuea, premijerno prikazan u konkurenciji Sundance film festivala, donosi priču o režimu Nicolaea Ceausescua, tijekom kojeg Rumunji nisu imali puno pristupa stranim robama, a bili su i u informacijskom mraku koji su komunistički birokrati koristili da bi osigurali ideološku čistoću.

‘Upoznajte Patelove’, duhovita dokumentarna romantična komedija, koju MFF donosi u sklopu programa ‘Američki izlog’, bit će prikazana drugu večer festivala, u četvrtak 25. kolovoza. Priča je to redatelja Geetae Patel i Ravia Patela o Amerikancu indijskih korijena na pragu tridesete godine života, zarobljenog u ljubavnom trokutu između žene svog života i….svojih roditelja.

SirokiBrijeg.info