Brojna unučan i praunučad pripremila baki Ivi nezaboravnu proslavu 90-og rođendana

Hercegovina je još uvijek prirodno zdrava sredina gdje mnogi ljudi dožive duboku starost. Ekipa ABCportala posjetila je obitelj Bokšić u Provu kod Širokog Brijega gdje je njihov najstariji član baka Iva proslavila svoj devedeseti rođendan.

Iva (rođ.Bošnjak) je rođena u Provu davne 1926. godine gdje je odrasla a ’48 godine se udala za Vinka Bokšića (+1996). Njih dvoje su u zajedničkom životu rodili 11-oro djece (6 kćeriju i 5 sinova). Danas baka Iva od svoje djece ima 24 unučadi i 24 praunučadi a obitelj Bokšić je jedna od najbrojnijih obitelji u širokobriješkom kraju…

iva-boksic-1016516-2

Ova vitalna starica iako na leđima nosi teret od devedeset godina je i dalje odličnog zdravlja. Ne posjećuje liječnike i nema niti jedne tablete koje bi morala svakodnevno trošiti. Što se tiče prehrane, baka kaže, da jede apsolutno sve i masno i slatko i slano ali nikad previše i obilno. Ponekad popije čašicu crnog vina. Zanimljivo je da Iva svaki dan pomalo radi plijeveći travu u nasadima smilja koje su zasadili njezina djeca. Također u dnevne aktivnosti ubraja i neizostavnu molitvu krunice za svoju mnogobrojnu obitelj.

A da svoju baku vole najviše na svijetu pokazali su njezini unuci lijepim primjerom jer su sami organizirali i pripremili odličnu rođendansku feštu uz tamburaše i pune stolove jela i pića.

ABCportal.info