Branko Uvodić: U Grudama ćemo napraviti spektakl i podičiti se kulturom na kojoj nam neki i zavide

Legendarni HRT-ov voditelj Branko Uvodić gostovao je na Radio Grudama povodom emisije “Lijepom našom – Mostovi kultura”.

– Drago mi je da smo u Grudama, da ćemo konačno snimati naš glazbeno scenski spektakl ovdje. Kako smo prešarali uzduž i poprijeko Hercegovinu, nekako smo ostavili Grude po strani. Valjda zato što su prve pa one dođu zadnje na red kad se od Hrvatske s ove strane dolazi. Ali iskreno mi je drago što smo sada tu. Pregledali smo dvoranu. Dvorana je predivna. Jedino se bojim da ne bude pretijesna za sve vas koji će nam se pridružiti na snimanju ovog našeg glazbeno scenskog spektakla HRT-a gdje se želimo pohvaliti i podičiti svojom tradicijskom kulturom po kojoj nas prepoznaju, a na kojoj nam i neki zavide i s tim našim tradicijskim ruhom, ali jednako tako i običajima i svim onim što krasi i resi ovaj naš hrvatski narod, kazao je Branko Uvodić, javlja portal Grude.com.

Uvodić je najdugovječniji čovjek na Hrvatskoj Radio Televiziji. – Otkako sam na HRT su 43 godine i od ove sad postave, od nekih 2800 ljudi, najdugovječniji sam u toj kući, s najduljim stažom i s ponosom to ističem jer sam prošao sve, od malog od kužine do pomoćnika generalnog direktora, naučio sam puno toga i zahvalan sam toj svojoj kući. Nikad nisam došao u napast otići iz nje nego sam želio, i evo hvala dragom Bogu, dobio mogućnost da napravim jedan ovakav brend kakav je serijal “Lijepom našom” koji mi kada dođemo u drugu državu, među svoje, gdje naši ljudi žive, ipak nazivamo drukčije, mi ga nazivamo “Mostovi kultura”.

Snimanje emisije održati će se 23. veljače, s počekom u 19.00 sati u dvorani Bili Brig.

Prodaja ulaznica po cijeni od 5KM kreće od 13. veljače 2017. na sljedećim prodajnim mjestima:

– Caffe bar Cinema (Kinodvorana Grude)
– Caffe bar Victorija (Sportska dvorana)
– Benzinska postaja “Perišić” Grude
– Caffe bar “Tony” – Tihaljina
– Caffe bar “Aurora” Sovići
– S.T.R. “Duhan” – Gorica (Kod Rame)
– Caffe bar “AB” – Drinovci

Grude.com