Book&Zvook – prva aplikacija za slušanje knjiga na hrvatskom jeziku

Book&Zvook je domaća aplikacija koju su osmislile Ljubica Letinić i Lana Deban, a putem koje je moguće kupovati zvučne knjige isključivo domaćih autora. Osim toga, posebnost je i to da knjige čitaju brojni poznati domaći glumci kao što su Pero Kvrgić, Ivica Vidović, Miki Manojlović, Lela Margitić, Vili Matula i brojni drugi.

Ponuda knjiga za sada nije baš previše izdašna, no nadajmo se da će se biblioteka uskoro povećati. Putem same aplikacije je moguće poslušati besplatne ulomke, a onda knjigu i kupiti s time da kupljenje knjige uvijek ostaju u vlasništvu kupca, čak i onda kada ih ukloni s uređaja. Dobro je napomenuti i da, barem za sada, nije predviđena mogućnost pretplate.

Sama aplikacija će zapamtiti gdje se stalo sa slušanjem pa se može nastaviti i na drugim uređajima gdje se ima instalirana aplikacija, moguće je prilagoditi brzinu naracije, a tijekom slušanja je moguće i unositi vlastite bilješke. U svakom slučaju, svi oni koji radije biraju knjige slušati umjesto čitanja, ova će im aplikacija upravo to omogućiti.

Bug.hr