Na Bilima proslavljen blagdan sv. Josipa Radnika

U povodu blagdana sv. Josipa Radnika, zaštitnika Hrvata, jučer je služena prva sv. Misa na ‘Groblju mira’ u novosagrađenoj crkvi sv. Josipa u župi Goranci, koju je mostarsko-duvanjski biskup msgr. dr. Ratko Perić blagoslovio prošle godine, na Europski dan sjećanja za žrtve svih totalitarnih režima.

U nazočnosti uglavnom lokalnih vjernika iz Bogodola i Goranaca, svečano misno slavlje predvodio je širokobriješki gvardijan fra Tomislav Puljić uz koncelebraciju fra Miljenka Stojića, vicepostulatora postupka mučeništva ‘Fra Leo Petrović i 65 subraće’ i fra Marka Juriča iz mostarskog samostana, koji je zamjenjivao spriječenoga goranačkog župnika fra Ivana Ivandu.

U uvodu u misno slavlje, naglašavajući zadovoljstvo zbog zahtjevnog projekta čija realizacija vidno napreduje, fra Tomislav Puljić je kazao:

– „Prije desetak godina ovuda sam šetao po nedirnutoj prirodi niti ne sanjajući da bi jednog dana ovdje mogao biti pokrenut ovako zahtjevan i potreban projekt ‘Groblja mira’, koji evo, na zadovoljstvo svih nas, polako ali sigurno napreduje. Neka svemogući Bog bude pomoć i potpora svima koji sudjeluju u njegovoj realizaciji.“

A u kratkoj prigodnoj propovijedi između ostalog fra Tomislav je kazao:

– „Svi zajedno ugledajmo se u sv. Josipa koji je život prihvatio onako kako je Bog to od njega tražio, stavljajući na stranu sve svoje dotadašnje planove. Prihvatimo i mi svoje živote s punim pouzdanjem u Boga, jer je to jedini put koji daje obilate plodove.“

Na kraju misnog slavlja vjernici su obaviješteni da je ovo bilo prvo misno slavlje na ‘Groblju mira’ na Bilima nakon izgradnje i blagoslova nove crkve sv. Josipa i da će ubuduće svake godine na blagdan sv. Josipa Radnika biti slavljena sv. Misa, uvijek u isto vrijeme – u podne, s izuzetkom poklapanja ove svetkovine s nedjeljom.

SirokiBrijeg.info