Anđelo Kvesić: Nema ništa ljepšeg od nastupa pred svojom publikom u svome gradu

Šira javnost u Širokom Brijegu i Hercegovini već je upoznata kako će u organizaciji Karate kluba “Široki Brijeg” u Gradskoj sportskoj dvorani na Pecari 26. studenog biti održan Međunarodni turnir “7. Hercegovina Open”, a kao središnji događaj cijele manifestacije kojom se obilježava 15 godina postojanja i uspješnog djelovanja našeg sportskog kolektiva upriličit će se tradicionalni “Super Eight” turnir, a gdje će svakako zvijezde večeri biti braća Anđelo i Ivan Kvesić.

“Za 15. obljetnicu uspješnog djelovanja i postojanja kluba, održat će se karate turnir u našem Širokom i mogu reći da je to događaj kojemu se jako veselimo. Otvorena kategorija seniora u kojoj će sudjelovati borci iz čak pet država bit će glavni događaj večeri. Očekujemo dobru atmosferu te dinamične i atraktivne borbe u kojima ćemo pokušati dati sve od sebe i prikazati sve što znamo”, ističe u najavi ovog turnira aktualni hrvatski prvak i treći sa Svjetskog prvenstva Anđelo Kvesić.

O trenutnoj formi kaže sljedeće:

“Trenutno smo u pripremnoj fazi, treniramo dva puta dnevno te svaki vikend imamo dodatne pripreme s reprezentacijom. Protekli vikend smo imali prvenstvo Zagreba na kojem smo imali jako dobre nastupe i na kraju bili najuspješniji klub na turniru. Sljedeći vikend također imamo još jedan kontrolni turnir, prije nastupa u Širokom Brijegu, koji će nam pomoći da dodatno izbrusimo formu. Uglavnom, zadovoljni smo nastupima i forma bi trebala biti uspješno tempirana za Super eight”, naglašava Anđelo Kvesić..

Osjeća li se možda određeni pritisak pred jedan ovakav nastup pred svojom publikom, odnosno u svome gradu?

“Mislim da je svakom sportašu najdraže nastupiti u svome gradu pred svojom publikom. To također donosi i veliki pritisak s kojim se treba znati nositi tj. iskoristiti ga za pozitivnu energiju i dodatnu motivaciju. Ivanu i meni će to biti prvi takav nastup pred domaćom publikom, što nam predstavlja novi izazov i dodatni motiv”.

Kakvi su borci koji će se boriti na Pecari s tobom i Ivanom?

“Borci dolaze iz pet balkanskih država te su svi uspješni reprezentativci i predstavnici svojih zemalja. Uglavnom, svi imaju iza sebe europske, svjetske ili medalje s međunarodnih natjecanja što iz mlađih uzrasnih katrgorija što iz seniora. To dovoljno govori o kvaliteti i ozbiljnosti samoga turnira. Osim rivalstva, svi za motiv imaju bogat nagradni fond za prva tri mjesta. Osvajanje tih nagrada će sigurno svima biti veliki motiv ali nimalo lagan zadatak”.

Imate li neku poruku za gledatelje koji će pratiti Super Eight u Širokom Brijegu?

“Ovim putem pozivamo sve ljubitelje borilačkih sportova i sporta općenito, da dođu 26.11. s početkom u 18 sati u gradsku sportsku dvoranu na Pecari, te da nas podrže i dodatno podignu atmosferu jer će nam to itekako biti potrebno. Karate je kod nas još uvijek nepoznanica među sportovima, a također znamo da je dosta ljudi i prijatelja imalo želju da nas vidi kako se borimo pa sad imaju priliku to i učiniti. A mi možemo jedino obećati da ćemo dati sve od sebe i pokušati prikazati sve najbolje iz ovoga sporta. Na kraju bih se zahvalio organizatorima turnira, odnosno karate klubu Široki Brijeg, ne samo na organizaciji turnira nego i na promociji karatea i sporta u Širokom Brijegu. Naravno, isto tako i našem gradonačelniku Miri Kraljeviću, Športskom savezu i Gradskoj upravi Širokog Brijega te svim sponzorima bez kojih to ne bi bilo moguće”, kazao je Anđelo Kvesić u najavi predstojećeg velikog sportskog događaja u Širokom Brijegu.

Karate klub Široki Brijeg