FOTO: Mili Marušić

Jedanaesta samostalna izložba akademskoga slikara Tomislava Zovke iz Širokog Brijega pod nazivom “Transgressus”, otvorena je ovog utorka u širokobriješkoj Galeriji “Vrba”.

Izložba ostaje otvorena do 28. veljače.

Kratka biografija

Rođen 1986. u Mostaru. Završio Opću gimnaziju fra. Dominika Mandića u Širokom Brijegu 2005. Magistrirao slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu 2012. u klasi red. prof. Ante Kajinića.

Trenutno je apsolvent na doktorskom studiju “Ars sacra” na istoimenoj akademiji pod mentorstvom prof. Antuna Borisa Švaljeka. Sudionik brojnih likovnih kolonija. Do sada sudjelovao na 70 skupnih izložbi u BiH i inozemstvu te priredio 10 samostalnih izložbi. Član Društva hrvatskih likovnih umjetnika u FBiH od 2012. Član Udruženja likovnih umjetnika BiH od 2013., a od 2015. radi kao predavač na Visokoj školi “Logos centar” u Mostaru. Od 2018. radi i kao voditelj Studijskog programa Dizajn na istoimenoj instituciji.

Dobitnik Prve nagrade za djelo “Težina promjene” na skupnoj žiriranoj izložbi Društva hrvatskih likovnih umjetnika u FBiH, 2016.

SirokiBrijeg.info