Uručene nagrade sportašima Ljubuškog za 2015. godinu

LJUBUŠKI – U prostorijama Gradske vijećnice Ljubuški nastavljen program svečanog obilježavanja Dana općine Ljubuški i svečano uručene nagrade športašima općine Ljubuški za 2015. godinu.

Ovoj svečanosti prethodio je program u kojem je Nikica Šiljega odžao predavanje „Povijest rukometa u Ljubuškom“.

Nakon predavanja svečano su uručene nagrade športašima općine Ljubuški za 2015. godinu.

splj03022016 3

Za najbolju mladu sportašicu do 18 godina proglašena je Martini Šumelj, vratarki ŽRK Izviđač kojoj je priznanje i nagradu uručio Tihomir Kvesić, predsjednik Općinskog vijeća.

Za najboljeg mladog sportaša proglašen je David Mandić, rukometaš velikog potencijala HRK Izviđača. Priznanje i nagradu mu je uručio općinski načelnik Nevenko Barbarić.

splj03022016 2

Za najbolju sportašicu proglašena je rukometašica Marija Boras, a za najboljeg sportaš proglašen je triatlonac Andrej Vištica. Priznanje i nagrade je uručio Toni Kraljević, dopredsjednik Vlade i ministar financija Županije Zapadnohercegovačke.

Priznanje i nagradu za najbolji sportski klub RK Izviđač je uručio Ante Mišetić, predsjednik Skupštine Županije Zapadnohercegovačke, a primio i zahvalio se u ime svih rukometaša David Grbavac, predsjednik RK Izviđača.

“Meni je drago da se u mom rodnom kraju prepoznao moj trud. Triatlon je još uvijek dosta nepoznat sport ne samo ovdje kod nas nego i u Hrvatskoj te mi je zbog toga još draže što se prepoznao trud. Svi oni koji se žele baviti ovim sportom neka pokušaju. Velik problem je ne aktivnost, pogotovo u mlađoj adolescentnoj dobi koja kasnije uzrokuje bolesti, a puno toga se s umjerenom tjelesnom aktivnosti izbjegne.” izjavio je najbolji sportaš općine Ljubuški triatlonac Andrej Vištica koji trenutno ima ozljedu i ona mu smeta prilikom trčanja, ali stanje ide na bolje i do četvrtog mjeseca bi trebalo biti sve u redu.

Nakon programa u vijećnici, u crkvi sv. Kate je održan koncert na kojem su nastupili ljubuški učenici klasične glazbe “Večer uz klasičnu glazbu – posvećeno mome gradu”.

Više fotografija na : LJportal.com