Home Ostale rubrike Korisni savjeti 3 konobarska trika sa pićima preko kojih vam mogu “izmusti” više novca nego što ste planirali potrošiti

3 konobarska trika sa pićima preko kojih vam mogu “izmusti” više novca nego što ste planirali potrošiti

0
3 konobarska trika sa pićima preko kojih vam mogu “izmusti” više novca nego što ste planirali potrošiti

Led u čaši pruža iluziju da ste dobili više pića nego što mislite, pa je podložno manipulacijama kojima se znaju koristiti neki konobari.

Piće ima najbolji okus kada je napravljeno prema točnom receptu i posluženo u odgovarajućoj čaši te u optimalnim uvjetima. Zbog gužvi i u brzini, neki se konobari posluže trikovima koji ne idu u korist gostu.

1. Stavljaju previše leda

Zamolite konobara čašu vode iz pipe, i dobit ćete mlaku tekućinu s dvije kockice leda u njoj. S druge strane, zatražite bilo koje žestoko piće i ono će plivati u bezbrojnim kockicama leda. Slučajnost? I ne baš.

Led u čaši pruža iluziju da ste dobili više pića nego što mislite, pa je podložno manipulacijama. Ako konobar ne koristi dozatore već “odokativnu“ metodom točenja, velike su šanse da vam daje manje nego što bi trebao.

Ovim trikom koriste se i prodavači kokica ispred velikih kinodvorana koji prvo ispune plastičnu čašu ledom, a tek onda naliju željeno piće u prostor koji je preostao. Na taj način dobivate manje soka nego što vam pripada. Želite li izbjeći moguću nepravdu, kod naručivanja naglasite da ne želite led u svojem piću.

2. Toče vam skuplje vrste alkohola

Kada gosti naručuju viski kolu, juice votku ili gin tonic, ne preciziraju koju vrstu alkoholnog pića žele u svojoj narudžbi. Umjesto najjeftinijeg domaćeg brenda alkohola, ponekad u čaši nađu najskuplju inozemnu marku, a razliku primijete tek kad dobiju račun.

Ako se ne želite neugodno iznenaditi kod plaćanja, kod narudžbe uvijek pitajte svojeg konobara što vam planira natočiti. Na cjeniku, pak, provjerite koliko će vas ta avantura koštati.

3. Toče alkohol iz zraka

Sigurno ste barem jednom u životu vidjeli onaj cool barski trik kad konobar drži bocu alkohola visoko iznad čaše i nalijeva piće iz velike udaljenosti?

Ovakva vrsta točenja stvara iluziju da se više tekućine slijeva u čašu, no to nije istina. Iskusni konobari ovako će vam natočiti točnu količinu, ili čak manje od uobičajene količine alkoholnog pića.

Punkufer.hr

Exit mobile version