Duhovna priprava je započela trodnevnicom u nedjelju, 10. lipnja. Prvu večer misno slavlje predvodio je fra Mario Knezović, drugu večer fra Velimir Mandić, a uočnicu fra Gabrijel Mioč, ravnatelj Naših ognjišta.

Na sam blagdan Sv. Ante misno slavlje je predvodio fra Dario Galić, župni vikar na Širokom Brijegu, a pjevanje Zbor mladih i djece iz Ljubotića. Prije početka misnog slavlja održana je procesija s kipom Sv. Ante.

Kroz tri dana i na sami blagdan Sv. Ante kroz Ljubotiće je prošlo mnoštvo vjernika i hodočasnika. Uistinu svečano ozračje i duhovna priprava kako i doliči. Nakon Svete mise, uslijedilo je zajedničko druženje domaćina i njihovih gostiju.

Sveti Ante Padovanski rođen je u Lisabonu 1195. godine. Ostavivši svijet i stupivši u red Svetog Franje, dobio je ime Ante. Bio je suvremenik Svetog Franje, te vrsni propovjednik. Uz Svetog Antu povezuju se brojna čudotvorstva i mnogi mu se mole u zagovor kod različitih potreba. Umro je u 36. godini života, 1231. godine. Grob mu je u Padovi.

Grad Široki Brijeg