Sinoć je u Ljubuškom prikazan film “Štafeta smrti” koji donosi nevjerojatnu priču o HOS-ovcima i gardistima koji su svojim tijelima ‘čistili’ minsko polje kako bi omogućili hrvatskim civilima iz okupiranih Bogdanovaca da dođu do slobodnog teritorija.

“Ovo je jedna tragično-plemenita priča koja govori o tome kako je 11 branitelja teško stradalo u minskom polju, ali su uspjeli 13 civila žive i zdrave izvesti iz Bogdanovaca”, rekao je Damir Radnić, HOS-ov dragovoljac i pukovnik vojske RH u mirovini.

Prikazivanje filma u Ljubuškom organizirao je savez braniteljskih udruga, na čelu Udrugom dragovoljaca HOS-a, pa se uoči prikazivanja filma okupljenima obratio Stanko Primorac Ćane.

Nakon intoniranja hrvatske himne i minute šutnje za stradale branitelje, gledatelji su mogli pogledati ovaj dokumentarno-igrani film.

Organizatori su istakli kako su prikazivanjem ovog filma htjeli dati svoj doprinos 26-oj obljetnici slavne akcije “Lipanjske zore” u kojoj su postrojbe HOS-a uz HV i HVO dale neizmjeran doprinos toj jednoj od najuspješnijih oslobodilačkih operacija u domovinskom ratu.

Radio Ljubuški