Molitvom ispred ratnog skloništa u kojem su pobijeni hercegovački franjevci i svetom misom u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Širokom Brijegu je obilježena 73. godišnjica ubojstva dvanaestorice franjevaca koje su 7. veljače 1945. godine ubili partizani – pripadnici 11. dalmatinskog partizanskog korpusa.

Ovaj dan u Gradu Širokom Brijegu službeno se obilježava kao ”Dan sjećanja na pobijene franjevce i puk”, dok ga je Vlada Županije Zapadnohercegovačke proglasila ”Danom sjećanja na žrtve komunističkog zlosilja”.

Molitvu je predvodio gvardijan Franjevačkog samostana Široki Brijeg fra Tomislav Puljić i vicepostulator postupka mučeništva ”Fra Leo Petrović i 65 subraće” fra Miljenko Stojić.

Svećenici i vjernici u procesiji su se uputili u crkvu gdje je svetu misu, uz koncelebraciju velikog broja svećenika, predvodio fra Miljenko Šteko. Vicepostulator fra Miljenko Stojić iznio je podatke o radu Vicepostulature u 2017. godini, a gvardijan fra Tomislav Puljić izrekao je riječi dobrodošlice i zahvale.

Bljesak.info