Glazbena škola Ljubuški ove godine zajedno sa COK Akademijom – Čapljina domaćin je Međunarodnog seminara klasične glazbe ARDEA.

Kao kruna seminara u crkvi sv.Kate u Ljubuškom planirana su dva koncerta; prvi je održan u petak 27.srpnja na kojem su nastupili profesori, i drugi koncert polaznika koji će biti upriličen večeras 28.srpnja na istom mjestu od 20,30 sati.

Vrhunski glazbeni doživljaj priredili su ovog petak vrhunski glazbenici sa međunarodnim karijerama profesor Marko Zupan na flauti uz klavirsku pratnju profesora Ivana Batoša.

„Ovim seminarom otvaramo jednu novu stranicu u našem radu, planiramo iskoristiti sve naše prednosti i ubuduće organizirati što više ovakvih događanja.Pod prednostima prvo smatram uvjete koje možemo pružiti pri organizaciji ovakvih glazbenih seminara, prostorije naše škole, prostor za koncerte, smještaj sve se to nalazi u krugu od 100 metara , potom razne mogućnosti za izlete polaznika,naše prirodne ljepote, blizina granice, sve to su prednosti koje imamo i koje planiramo iskoristiti. Zaista smo ponosni što smo uspjeli ugostiti vrhunske glazbenike koji će našoj djeci osobno prenijeti svoja bogata iskustva, ovi koncerti prilika su da nakon vrijednog rada i zajedno uživamo , pozivam stoga sve koji mogu da dođu ako ne na obje onda odaberite jednu večer i dođite “kazala je za Radio Ljubuški ravnateljica Glazbene škole Ivana Šaravanja.

Više fotografija na: Radio Ljubuški