Župa sv. Josipa Radnika Grljevići obilježava 100.godina župe

Župa sv. Josipa Radnika Grljevići obilježava 100.godina župe, osnovane 12. listopada 1919. godine.

Program proslave sastoji se od duhovne priprave trodnevnice u dane 28.,29. i 30. studenog i središnjeg slavlja koje će se održati u nedjelju 1. prosinca.

Sva tri dana trodnevnice vjernici će imati priliku za svetu ispovijed, misna slavlja su u 17.00 sati, a središnje misno slavlje u nedjelju 1.prosinca s početkom u 11.00 sati predvodit će mostarsko-duvanjski biskup mons. Ratko Perić.

Donosimo i program obilježavanja:

Četvrtak, 28. studenog – sveta misa u 17.00 koju predvode prijašnji župnici don Pavo Filipović, don Bariša Čarapina, don Stjepan Ravlić i don Tomislav Majić. Tema večeri bit će „Euharistija“. Nakon svete mise biti će povijesni sat, život župe kroz 100 godina. Prvih 50 godina predstavit će fra Ante Marić, s temom “Župnici franjevci”, a o drugih 50 godina župe govorit će don Željko Majić, generalni vikar.

U petak, 29. studenog, biti će pokornički dan, prigoda za svetu ispovijed u 17.00, a nakon toga sveta misa koju predslavi don Ivan Kordić, rodom iz župe Grljevići. Tema večeri bit će „Molitva“.

U subotu, 30. studenog, sveta misa bit će u 17.00 koju predslavi fra Augustin Kordić, konventualac, rodom iz župe Grljevići. Tema večeri bit će „Crkva“.

Sami dan proslave, 1. prosinca, u 11.00 sati, bit će svečana sveta misa koju predslavi Mostarsko-duvanjski biskup mons. Ratko Perić.

Autor: don Ante Čarapina, župni upravitelj župe Grljevići

Radio Ljubuški