VIDEO: Željko Tokić – Zar smo se borili da molimo za pomoć da prehranjujemu obitelj!

Predstavnici kriznog stožera URB HVO-a ŽZH tijekom srijede javnosti su predstavili svoj prijedloge za spas života članova udruge RB HVO-a ŽZH, članova njihovih obitelji, svih drugih razvojačenih Branitelja HVO-a bez ikakvih trajnih mjesečnih novčanih primanja, kao i drugih stanovnika ŽZH bez ikakvih primanja, a o čemu ste mogli čitati na portalu SirokiBrijeg.info.

Jedan od govornika bio je i Željko Tokić, član Kriznog stožera URB HVO-a ŽZH iz Posušja, razvojačeni Branitelj HVO-a, otac petoro djece, koji je bio prinuđen prije godinu i po dana otići na privremeni rad u Njemačku kako bi sebi i svojoj obitelji omogućio koliko-toliko dostojan život.

Boli ga nepravda koja se nad njim i članovima URB HVO-a ŽZH provodi od završetka rata, gdje su mnogi na sumnjive načine dobili primanja iz rata a nemaju nikakve sveze s ratom. Javno je predstavnicima medija rekao kako ima sve uvjete za dobivanje statusa RVI zbog ranjavanja na Kupresu i da ga danas članovi obitelji pitaju gdje mu je mirovina ako je ranjen ako je ratovao.

Na kraju je rekao kako će ova corona virus proći ali je znatno opasnija corona koja nas ubija ovih 25 godina od završetka rata na ovamo, te kako je dosta njegovih kolega iz rata zbog toga a i zbog corone virusa psihički oslabila zbog čega prijeti eskalacija sukoba u ŽZH za koje neće biti krivi Branitelji već vlast.

Ovdje nije samo poziv u pomoć za preživljavanje jednog od branitelja i jedne obitelji, ovo je priča jedna od mnogih naših branitelja, od kojih mnogi nemaju s čime da prehrane svoje obitelji dok se mnogi “šepure” koji su na tuđoj muci ostvarili lagodan život.

Osobe poput Željka i mnogih branitelja bez ikakvih primanja sada u ovim vremenima koji su ostali “nigdje”, a koji su sposobni za raditi traže pomoć u nabavci konkretnog materijala za poljoprivredu kako bi ti ljudi radili, da mogu prehranjivati svoje obitelji pa i ostalo pučanstvo kako bi buli korisni ne samo sebi, nego i cjelokupnoj zajednici u ovim trenucima.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info