Upravno odbor NK Širokog Brijega zaželio se Branka Karačića

ŠIROKI BRIJEG – Na klupu NK Širokog Brijega prvi puta kao trener sjeo je u rujnu 2011. godine., ali Upravni odbor se nakon nekoliko mjeseci nije slagao s njegovim radom, te su mu sredinom ožujka 2012.g udijelili otkaz.

“Omogućeni su mu vrhunski uvjeti za rad s momčadi, pripreme u Antalyji, angažirana tražena pojačanja, imao je punu slobodu u odabiru momčadi i taktike, no igra i rezultat su, na žalost, izostali. Kako bi se na vrijeme spasila sezona i ostvarili ciljevi u Kupu i prvenstvu o izlasku na europsku pozornicu, uz igre koje će vratiti naše navijače na Pecaru, Upravni odbor donio je odluku o otkazu suradnje s Karačićem”, kazali su tada u svom priopćenu iz NK Širokog Brijega.

Četiri godine nakon toga ponovno se vraća na Pecaru nakon ispadanja kluba iz prvog pretkola Europske lige od Birkirkare, gdje je dotada momčad vodio Slaven Musa.

Branko Karačić je imao bogatu igračku i trenersku karijeru. Igrao je za Osijek, Hajduk, Cercle Brugge, Gent, Linz, a kao trener s klupe je vodio momčadi Zagreba, Marsonije, Osijeka, Slaven Belupa, Cibalije, Šibenika, Širokog Brijega i Zrinjskog s kojim je osvojio titulu prvaka BiH 2014. godine. da bi nakon toga zasjeo na klupu Viteza, a sada ponovno NK Širokog Brijega.

SirokiBrijeg.info