Široki Brijeg u prijateljskoj utakmici sa čak 12 golova razlike pregazio u gostima ekipu Neuma

Da je velika razlika u kvaliteti između jedne ekipe iz Premijer lige BiH i jedne ekipe iz Druge lige FBiH poakazala je današnja prijateljska utakmica koja je odigrana u Neumu između člana Druge lige FBiH – grupa Jug, Neuma , i ekipe Širokog Brijega, koja se natkeče u Premijer ligi BiH.

Premijerligaš sa “Pecare” u kombiniranom sastavu je bez ikakvih problema pregazio ekipu Neuma “utrpavši” im čak 12 pogodaka bez da su ikako primili pogodak, od toga čak pet u režiji Stipe Jurića.

Stoji činjenica da treba uzeti u obzir da se Široki Brijeg nalazi u takmičarskoj formi, i da ima, bez ikakve dileme, mnogo kvalitetniji igrački kadar od Neumljana, koji još uvijek nisu započeli službenu natjecateljsku sezonu, međutim, pobjeda od 12 golova razlike, ako je pri tome bitno istaknuti da je to pobjeda u gostima, u svakom slučaju ukazuje, generalno, na ogromnu razliku u samoj kvaliteti nogometa između prvog i trećeg ranga nogometnog natjecanje u Bosni i Hercegovini.

Mrežu novog federalnog drugoligaša Stipe Jurić je zatresao čak pet puta, Jure Pušić je dodao dva pogotka, a Wagner, Mateo Marić, Luka Grubišić, Bože Vukoja i Domagoj Marušić po jedan pogodak.

Podsjećamo, utakmica je bila humanitarnog karaktera, a cjelokupan prihod od prodaje ulaznica bit će namijenjen za liječenje Tanje Maksumić, mlade majke dvoje djece koja boluje od teškog oblika karcinoma.

U znak sjećanja na prvo gostovanje momčadi NK Široki Brijeg u gradiću smještenom u pitomom zaljevu na južnom dijelu istočne obale Jadranskog mora, načelnik općine Neum Živko Matuško i vodstvo Hnk Neum uručili su prigodne poklone izaslanstvu našega kluba na čelu sa sportskim direktorom Daliborom Šilićem.

SirokiBrijeg.info