Podrška Deniju Ćoriću za gradonačelnika Širokog Brijega i iz HDZ-a 1990

ŠIROKI BRIJEG – Županijski odbor HDZ-a1990 ove nedjelje u Širokom Brijegu organizirao je prigodno druženje kao početak predizbornih aktivnosti, jer kao što je poznato početkom listopada čekaju nas općinski izbori u Bosni i Hercegovini, a ova stranka u kampanju kreće ambicioznije no ikada ranije što najbolje oslikava činjenica da je stranka prijavljena u 43 općine i grada, te u više od 20 općina ima svog kandidata za načelnika ili javno podupire nekog drugog kandidata.

U Širokom Brijegu HDZ1990 nema svog kandidata za gradonačelnika, ali su upravo na ovom okupljanju dali javnu podršku Deniju Ćoriću, kandidatu Koalicije HKDU Hrast – HSP Ante Starčević – HČSP, budući je ovaj županijski zastupnik jedini protukandidat aktualnom širokokobriješkom gradonačelniku, navodi se u priopćenju.

Tim povodom ovom okupljanju nazočio je i Ćorić, te se prigodnim riječima obratio nazočnima zahvalivši na podršci koju mu daju i koja će mu svakako puno značiti. Također, među nazočnima je bio i prof. Ante Paponja, neovisni kandidat za načelnika Općine Ljubuški, kojem je HDZ1990 već ranije dao podršku, dok će u dvije preostale općine Zapadnohercegovačke Županije HDZ1990 imati svoje kandidate za načelničke pozicije, a to su Predsjednik Županijskog odbora stranke u ZHŽ-u Vjekoslav Bakula (Posušje), te Ivan Marić (Grude).

Domaćin sastanka u Širokom Brijegu bio je Dragan Rezić – Duka, čelni čovjek širokobriješke podružnice HDZ-a1990, a svoje obraćanje pred prisutnima imao je i Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ-a1990.

“Ponosan sam na snagu koju u ovom trenutku objektivno imamo, jer na listama za načelničke pozicije, te gradska/općinska vijeća imamo čak 800 osoba, a to je brojka koju zbilja treba respektirati. S obzirom da se nalazimo u Širokom Brijegu mogu kazati kako sam posebno u ovoj županiji ponosan upravo na našu širokobriješku listu gdje su nam donedavno mnogi prognozirali nekakav fijasko, vjerojatno povodom silnih turbulencija unutar stranke, međutim baš ovdje smo kreirali jednu strašno dobru listu s mnoštvom mladih i školovanih ljudi, pa uopće ne dvojim kako će stranka u Širokom Brijegu polučiti najbolji rezultat do sada, a vjerujem i u drugim općinama ZHŽ-a” – kazao je u svom obraćanju Ilija Cvitanović.

Među istaknutim gostima ovog sastanka bio je i Pero Barbarić – Pepi, predsjednik Hrvatskog saveza HKDU-Hrast i kandidat za načelnika općine Čitluk.

“Stvorili smo prvi preduvjet za koliko-toliko ravnopravnu borbu sa strankom koja je 26 godina na vlasti pošto u svim većinski hrvatskim općinama u državi imamo po dvojicu kandidata za načelnička mjesta, jednog iz vladajuće stranke, te jednog oporbenog kandidata. Uvjeren sam kako smo postavili dobre temelje za kvalitetan rezultat na ovim izborima i uopće ne sumnjam kako će se dobar rezultat dogoditi, bez obzira na taj silni strah što su ga običnom čovjeku utjerali, te što pričom u javnosti ‘kako smo svi isti’ žele ubiti volju kod naših ljudi za pojavljivanjem na izborima, ali sam uvjeren kako i nećemo imati previše ‘spavača’, odnosno kako ćemo u ova dva predstojeća mjeseca ‘razbuditi’ sve takve, a samim time i njima i sebi olakšati budućnost” – rekao je Pero Barbarić – Pepi.

SirokiBrijeg.info