Široki Brijeg će i ove godine postati središte Mercedes-Benz automobila u ovom dijelu Europe. Naime, u nedjelju 26. lipnja 2016. godine Udruga Mercedes Fan Klub Hercegovina organizira 2. Mercedes Meeting Hercegovina – skup vlasnika i ljubitelja Mercedes-Benz automobila iz nekoliko zemalja.

Skup je međunarodnog karaktera te organizatori očekuju više od 2.000 posjetitelja i 400 automobila iz BiH, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Austrije, Mađarske, Njemačke i Švicarske. Početak okupljanja je u 13.00 sati, a u 15.00 sati bit će održan defile automobila ulicama Širokog Brijega, a po povratku na plato održavanja Meetinga na Trnskoj cesti 120 bit će održana kratka ceremonija otvaranja.

mmšb1662016 4

Iz bogatog sadržaja izdvajamo izložbu oldtimera, a najstariji među njima bit će Mercedes-Benz SSK iz 1929. godine. Uz najstarije Mercedese, posjetitelji će moći uživati u najnovijim linijama ove marke automobila koje će izložiti auto saloni iz Hercegovine.

U 17.00 sati održat će se pokazna vježba Gorske službe spašavanja Široki Brijeg i Vatrogasnog društva Široki Brijeg koji će simulirati spašavanje vozača i suvozača iz zapaljenog automobila, naravno u kontroliranim uvjetima. Nakon toga svi posjetitelji bit će upoznati s time kako pomoći osobama unesrećenima u prometnoj nesreći.

Nakon pokazne vježbe uslijedit će izbor najboljih automobila u nekoliko kategorija.

Tijekom cijelog dana prikupljat će se bogata humanitarna tombola čiji će cijeli iznos biti, kao i prošle godine, doniran Domu ”Marija naša nada” iz Širokog Brijega koji skrbi za djecu s poteškoćama u tjelesnom i/ili psihičkom razvoju.

Što se tiče zabavnog dijela programa, za odličnu atmosferu tijekom cijelog dana pobrinut će se službeno najbolji DJ u BiH – DJ KiX, a u 20.00 sati posjetitelji će se moći opustiti uz koncert Tamburaša s kamena.

Svim posjetiteljima osiguran je besplatan bežični internet kojeg omogućuje HT Eronet, dok će jelo i piće biti po promotivnim cijenama.

Cijeli događaj, uključujući i defile, bit će sniman iz zraka, a organizatori su najavili da će biti snimljena i milenijska fotografija.

Generalni sponzor 2. Mercedes Meetinga Hercegovina je Auto Lijanovići d.o.o. Mostar. Za sve dodatne informacije možete se javiti organizatorima na Facebook stranici Mercedes Fan Klub Hercegovina. Portal SirokiBrijeg.info je medijski pokrovitelj 2. Mercedes Meetinga Hercegovina.

SirokiBrijeg.info