NAJAVA: Proslava sv. Josipa Radnika, zaštitnika župe Izbično

ŠIROKI BRIJEG – Kako to već tradicionalno biva 1. svibnja u župi Izbično obilježava se na poseban način obzirom da na taj dan, Međunarodni praznik rada, župa Izbično proslavlja blagdan svoga zaštitnika – sv. Josipa Radnika, a ove godine, ujedno, i 99. obljetnicu od osnutka župe.

Za prošlogodišnju obljetnicu sve nas je zatekla iznenadna smrt župnika fra Franje Mabića, pri čemu je odgođena najavljena velika proslava, a varljivo vrijeme za ovo doba godine moglo bi, po svemu sudeći, značajnije utjecati i na ovogodišnju procesiju i proslavu.

Na to smo već navikli u proteklih nekoliko godina no ovaj blagdanski i praznički događaj u Izbičnu ipak ostane zabilježen na poseban način. Organizacija ovogodišnje proslave pripada zaseoku Hrkaći koji će se pobrinuti da, unatoč najavljenom kišnom danu, sve protekne u najboljem redu. Sv. misa počinje u 10:30 sati planiranom procesijom ispred crkve a za slučaj nevremena cijelo isno slavlje održati će se u crkvi.

Za ugodan praznički vikend, pored uobičajenih okupljanja u obiteljskim domovima u Izbičnu, ove godine biti će priređen nastavak zajedničkog druženja koji se priređuje u kafiću “KOD MAŠE”. Za dobru večernju zabavu pobrinuti će se momci iz domaćeg glazbenog sastava “STARE NOTE” koji će od 18 sati svojim poznatim i provjerenim načinom dodatno uljepšati ovogodišnju proslavu.

Najavljena događanja ovog vikenda svakako bi trebala uslijediti kao uvertira u veliku proslavu kojom naredne godine naša župa obilježava veliku obljetnicu – stotu godinu postojanja župe.

Dobro došli!

Izbicno.info