NAJAVA: Ovog petka u Viru kod Posušja predstavljanje knjige prof.dr. Josipa Jurčevića

U petak, 04. kolovoza u 20 sati u velikoj dvorani osnovne škole u Viru kod Posušja bit će predstavljanje knjige prof. dr. Josipa Jurčevića “Heroji Hrvatskoga domovinskog rata – Svjedočanstva”. Knjigu će predstaviti i o herojstvu u domovinskom ratu govoriti autor sa gostima.

Pogledajmo u nekoliko rečenica što su o knjizi rekli ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved , mr. sc. Antun Abramović i i prof. dr. Josip Jurčević.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved: ”Iznimno poučno štivo i pozivam i druge autore da se pozabave sa prikupljanjem ovakvih životopisa koji i danas, 20 godina nakon domovinskog rata itekako zorno svjedoče o uvjetima, načinu i organizaciji i obrani domovine”.

Mr. sc. Antun Abramović. “Uz mnoge koji su si u međuvremenu oduzeli život, u društvu imamo branitelje koji pate. Ta duševna patnja najteži je oblik patnje jer je nevidljiva oku i proizlazi iz zaborava naroda naspram branitelja.“

Prof. dr. Josip Jurčević:

“Svaka mikro zajednica, općina ili grad ima te heroje koji su ostali prešućeni. Namjera je i svrha knjige da potakne u lokalnim zajednicama ta svjedočanstva kako bi to herojsko doba i herojstvo ostalo uzor, simbol i pouka mlađim naraštajima na koji način se odnosilo prema Domovinskom ratu herojima, dragovoljcima i javnosti nepoznatim osobama”.

Domovini vjerni u vjeri postojani

Knjiga „Heroji hrvatskoga domovinskog rata“ predstavlja se u sklopu manifestacije “Domovini vjerni u vjeri postojani“ na kojoj se na prigodne načine sjećamo osobitih ljudi i događaja iz bliže i daljnje povijesti, zahvaljujući kojima baštinimo pobjede.

Ulaz je naravno slobodan.

Svi ste pozvani, dobrodošli i radujemo se Vašem dolasku.

Služit će se i sveta misa za sve poginule, preminule i nestale branitelje. Misu će predvodit don Ilija Drmić s početkom u 19 sati, kod kapelice Isusova uskrsnuća.

Poštovani čitatelji pozivamo Vas i Vaše prijatelje da dođete u Vir u taj najzapadniji dio Zapadne Hercegovine. Pozivamo vas da dolaskom podržimo ideju herojstva, da se podsjetimo heroja, osobito onih koji žive tu, tik do nas. Pozivamo Vas da se podsjetimo onih dana ponosa i slave.

Slobodan Milas / Dnevno.ba