MATEJ KARAČIĆ: Nadam se da ću u novom klubu svoju priliku bolje iskoristiti nego u Širokom Brijegu!

ŠIROKI BRIJEG – Nekolicina igrača je proteklih dana napustila redove Širokog Brijega, a među njima i 21-godišnji Matej Karačić. Momcima u klubu jednostavno su rekli kako šef struke Slaven Musa na njih ne računa u predstojećoj sezoni, iako je pravo pitanje, kako kažu bolje upućeni u zbivanja vezana za širokobriješkog premijerligaša, ne računa li šef struke ili klupska uprava?

I dok odlasci Dine Kresingera i Davora Landeke nisu nikakvo iznenađenje s obzirom na njihove godine i probleme s ozljedama mnogi su ipak ostali iznenađeni odlaskom Mate Pehara i Mateja Karačića. Za ovog prvog su kazali kako je razlog nedisciplina, a za ovog potonjeg nisu ponudili nikakvo objašnjenje, piše portal Dnevno.ba.

“Iskreno govoreći iznenađen sam odlukom kluba, ali što se može, život ide dalje. Imam bar slobodne papire i mogu ići bez odštete. Već su uspostavljeni kontakti s nekim klubovima naše Premijerlige BiH, te sa jednim klubom iz Hrvatske, međutim neću naglo donositi odluku, već najprije dobro razmisliti” – kaže Matej Karačić, koji je kod Slavena Muse uglavnom igrao na poziciji desnog bočnog pošto je to bila deficitirna pozicija u momčadi, dok u veznoj liniji nije dobio pravu priliku.

Veznu liniju spominjemo iz razloga što je Karačić za svojih mlađih dana igrao i lijevog i desnog krilnog, te se odlično snalazio što i ne čudi s obzirom na tehničke, a ponajprije trkačke mogućnosti ovog igrača. Ipak, nakon povratka s posudbe u GOŠK-u i Neretvancu silom prilika igrao je na desnom boku, no oni koji su pratili sve njegove nastupe znaju kako je i na toj poziciji bilo dobrih i manje dobrih Karačićevih izdanja.

Primjerice, u pretprošlom finalu Kupa BiH zabio je gol protiv Olimpica u prvoj utakmici, ali je uzvrat iznenađujuće prosijedio na klupi. U sezoni iza nas zabio je i jedan gol, no kako mu u klubu rekoše na njega više ne računaju. Malo čudno, jer ipak riječ je o mladiću koji je prošao sve omladinske selekcije u Širokom Brijegu, upotrebljiv je na više pozicija, a sigurno nije bio ni preskup.

“Široki Brijeg je moj klub i jedino im mogu poželjeti mnogo sreće u budućnosti. Poznato je da ovaj klub uvijek gaji najviše ambicije i uopće ne sumnjam kako će tako i dalje biti. Što se pak mene tiče također se nadam kako ću znati odabrati najbolju opciju od njih nekoliko što mi se nude, te eventualnu priliku bolje iskoristiti nego što je bio slučaj u Širokom Brijegu” – rekao je Karačić za portal Dnevno.ba.

SirokiBrijeg.info