Kraljević izbjegao novo sučeljavanje s Marušićem koji je ponovio stajališta u svim gradskim sektorima!

Dana 06. studenog 2020. godine u hotelu Park u Širokom Brijegu je održano predstavljanje kandidata za Gradonačelnika Grada Širokog Brijega Vlade Marušića u organizaciji Centra za građansku suradnju Livno. Kandidat za Gradonačelnika Širokog Brijega Miro Kraljević se nije odazvao pozivu jer je imao kako su iz njegove službe rekli nekih drugih neodgodivih obveza. Sastanku su ispred CGS Livno prisustvovala tri predstavnika, te dvojica predstavnika MZ Grada Širokog Brijega (Buhovo i Biograci), kao i predstavnik URB HVO-a ŽZH.

Pitanja CGS Livno su koncipirana na temelju provedene ankete među stanovnicima Širokog Brijega o problemima kojih ih najviše muče.

Marušić se najprije predstavio nazočnim predstavnicima CGS u kratkim crtama gdje je rekao kako se kandidirao za Gradonačelnika Širokog Brijega iz razloga što je više godina na čelu URB HVO-a ŽZH te je upoznao njihove probleme a samim time i probleme cijelih njihovih obitelji. Od svega ga je najviše zaboljela činjenica masovnog egzodusa naših mladih i cijelih obitelji što poprima kataklizmične razmjere nestanka hrvatskog naroda s njihovih vjekovnih ognjišta pa i područja Širokog Brijega. I upravo poradi zaustavljanja tih negativnih procesa kandidirao se za Gradonačelnika Širokog Brijega između ostalog.

Prije prvog putanja Predstavnik MZ Buhovo je postavio pitanje u svezi deponije smeća u MZ Buhovo na što mu je Marušić rekao kako smatra kako Grad Široki Brijeg zaslužuje imati deponiju smeća ili u suradnji s druge dvije općine (Posušje i Grude), te sa gradovima Ljubuški i Široki Brijeg,što bi bilo prijelazno rješenje za izgradnju suvremene spalionice otpada na području ŽZH što se može ostvariti uz pomoć sredstava EU. Na tom pitanju se u raspravu uključio i predstavnik MZ Biograci koji je izrazio sumnju u otvaranje deponije zbog niz a imovinsko-pravnih problema u tom dijelu, napominjući kako i RH ne može iznaći rješenje spalionice opada. Na to mu je Marušić rekao kako se to može ostvariti ukoliko se zauzme jedinstven stav svih žitelja ŽZH, jer je nelogično i apsurdno smeće iz ŽZH goniti u neke druge jako udaljene općine u FBiH što se jako skupo plaća a itko ne zna koliko što dovodi u sumnju transparentnost utrošenih sredstava općinskih ili gradskih proračuna u ŽZH. Nakon toga je predstavnik MZ Buhovo zbog drugih obveza napustio sastanak i otišao te nije slušao daljnji tijek rasprave.

.Na prvo pitanje koja se tiče politike prema mladima i pomoć njima Marušić je rekao:

Upravo zbog odlaska naših mladih u treće zemlje treba iznaći načina kako bi se njihov odlazak zaustavio a to se može postići otvaranjem posebnog odijela pri Gradskoj upravi koji će biti zadužen za sve aplikacije prema EU fondovima,primati i rješavati zahtjeve domaćih i inozemnih investitora, te im ishodovati dobivanje svih potrebitih dozvola za otvaranje proizvodnih pogona najkasnije u roku od 20 dana. Velikim gospodarskim subjektima treba ukazati na povećanje plaća uposlenika na najmanje 1.500,00 KM mjesečno neto što je moguće, realno i ostvarljivo imajući u vidu sve gospodarske aspekte Grada Širokog Brijega,dok malo i srednje poduzetništvo treba zaštititi jer oni ionako jedva sastavljaju kraj s krajem. Treba racionalizirati i smanjiti prevelike administrativne poteškoće pri dobivanju istih, kao i dati mnoge pogodnosti investitorima pri otvaranju proizvodnih pogona u Širokom Brijegu. Isto tako treba uvesti dječji nadopladak, te mnoge beneficije za obitelji s troje i više djece, kao i za svako novorođeno dijete,te pomoći studentima, đacima mladim polagačima vozačkih ispita te još mnogo toga što će biti rješavano uhodu a što će generirati ostanak naših mladih u Širokom Brijegu, pa čak i dovesti do povratka mnogih od njih na svoja vjekovna ognjišta.

Drugo s e pitanje ticalo programa sadržaja za djecu gdje je Marušić rekao kako postoji dovoljno igrališta za našu djecu u Širokom Brijegu i njegovim MZ ali mnoga od tih igrališta su zapuštena s rupama i zaštitnim ogradama sa šiljcima koji ugrožavaju njihovu sigurnost. Spomenuo je dječje igralište kod Male Škole u Oklajima koje bi odmah trebalo uvrstiti među prioritetne za sanaciju.

U trećem pitanju je bilo govora o turizmu, zaštiti prirodne i kulturne baštine u Širokom Brijegu. Marušić se na ovo pitanje posebno osvrnuo jer smatra kako je turizam u Širokom Brijegu bačen u prikrajak premda Široki Brijeg ima dobre potencijale za razvoj turizma gdje je posebno napomenuo kako vrelo Borak ima sve prirodne resurse za razvoj turizma ali ne dovoljno iskorišteno. Isto tako spomenuo je neke povijesne lokalitete u nekim MZ Mokro,Biograci a poglavito franjevački samostan i Gimnaziju na Širokom Brijegu koji su nijemi i živi svjedoci naše ne tako davno prošlosti koja je hrvatski narod koštala jako mnogo učinjenim zločinima od strane partizanskih zlikovaca, te bi stoga naši mladi trebali znati puno više o tom dijelu naše prošlosti, s čime treba svakodnevno upoznavati turiste iz cijelog svijeta.

Na četvrto pitanje je odgovorio na način kojim je samo ponovio stavke iz prvog pitanja o ulaganju stranih investitora u Široki Brijeg. A zapreke za takvo nešto je pronašao u tome što je ovaj politički sustav čisti mix bivšeg jugo-komunističkog sustava i kapitalističkog koji onemogućava investitorima ulaganje jer je ovaj sustav tipični primjer sustava: “ja tebi ti meni“ ,a protiv toga se treba boriti na sve načine.

Na peto pitanje podrške poduzetništvu pojedinaca apsolutno je za uz uvjete propisane u prethodnim odgovorima,i apsolutno bi podržao fond za poduzetništvu i u Gradu Širokom Brijegu i ŽZH jer smatra kako je to dobra i zdrava inicijativa koja mora biti operirana u startu od svih političkih uplitanja.

U Šestom pitanju bilo je govora o MZ i da li je zadovoljan radom MZ i biranjem njenih predstavnika. Marušić je rekao kako su MZ u bivšem sustavu bile najniži organizacioni oblik društveno političke zajednice i taj se oblik organiziranja zadržao do dana današnjeg. U MZ se sve započinje i sve završava. Ono najgore što s događa na izborima u jednoj općini ili Gradu događa se u MZ i onaj tko drži konce MZ drži vlast u općini ili Gradu,a samim time i u FBiH i BiH. Zbog svega toga treba poraditi na promjenama izbora u MZ jer vladajuće garniture u Širokom Brijegu (HDZ BiH) pa čak i u svim MZ diljem BIH i RH strogo vod računa o pobjedi njihovih predstavnika kako bi imali apsolutnu vlast.Za izmjene Zakona o lokalnoj samoupravi,a samim time u MZ ima dovoljno argumenata i stoga bi se u to trebali uključiti svi mještani MZ preko svojih ogranaka i zaseoka. Na ovo se nadovezao predstavnik MZ Biograci koji je rekao kako u MZ u Širokom Brijegu pa i u njegovoj stanovnici su bili pozvani uključiti se u izbore za vijeća MZ a zato nisu je drugo pitanje. Marušić je na to rekao kako su se stanovnici MZ ohladili i umorili od bilo kakve promjene vlasti u MZ jer im se ogadio sustav koji im onemogućava delegiranje istinskih predstavnika u njihovim MZ.

Sedmo pitanje se također ticalo organizacije rada u MZ te izmjenama nekih pravilnika i Odluka na što je Marušić rekao kako će podržati svaku inicijativu koja ide u pravom smjeru a nikada destrukciju koja ide na štetu mještana MZ.

Osmo pitanje se ticalo usvajanja Odluka od strane Gradskog vijeća Grada Širokog brijega gdje postoji jaz između prijedloga vijećnika i usvojenih Odluka.

Na to pitanje Marušić je odgovorio kako je jako upoznat s politikom tzv“profesionalnih podizača ruku“od čega nije imun ni Široki Brijeg. Rekao je kako je u više navrata bio prisutan u oba Doma Parlamenta FBiH gdje je vladajuća većina(HDZ BiH i SDA)u više navrata dizala ruku protiv opravdanih prijedloga razvojačenih Branitelja. Taj se preslik koristi u Saboru RH,a samim ime u županijskim,općinskim i Gradskim skupštinama gdje zastupnici i vijećnici dižu ruke za ili protiv opravdanih i istinskih prijedloga zastupnika koji su realni,mogući i ostvarljivi. Rekao je kako jako dobro zna kako će on ukoliko postane Gradonačelnik Širokog Brijega kao izvršna vlast Gradskom vijeću koje je zakonodavni organ podnositi razne prijedloge koji će se ticati boljeg i smislenijeg života ogromne većine stanovnika Širokog Brijega i gdje će tražiti njihovo usvajanje. Ukoliko Gradsko vijeće obije njegove prijedloge koje će uvijek biti u interesu najvećeg broja stanovnika Širokog Brijega,a ukoliko takvi prijedlozi budu odbijeni da će on tog dana podnijeti ostavku na mjesto Gradonačelnika Širokog Brijega i iza toga čvrsto stoji.

Deveto pitanje bilo je vezano za gradnju mini hidrocentrala na području Grada Širokog Brijega.

Marušić je rekao je kako se u tom dijelu mora strogo voditi računa o zaštiti prirodnog i životinjskog svijeta, te zaštiti okoliša. Ne smije postojati nesrazmjer između interesa koji se dobiva izgradnjom takvih mini hidrocentrala i općeg odnosno javnog-privatnog interesa pojedinca.

Nakon toga Marušić se dotakao i pitanja Branitelja koji ne ostvaruju nikakva primanja iz rata a bili su pripadnici borbenih postrojbi.

Rekao je kako su ingerencije o pravima Branitelja raspoređene između FBiH i ŽZH dok se općinama ili Gradovima rješavaju interesi Branitelja koji se tiču lokalne uprave,ali i u tom dijelu ima niz mogućnosti za poboljšanje a tiču s dobivanja lokacijskih, građevinskih te svih drugih dozvola koje su za Branitelje preskupe i koje bi trebalo smanjiti odnosno u potpunosti osloboditi branitelje od plaćanja, Isto tako branitelje treba osloboditi plaćanja zdravstvenih markica jer je to najmanje što sustav za njih može učiniti. Mnogo još mogućnosti postoji u općinama i Gradovima za bolji i pravedniji život razvojačenih Branitelja. Njega su također zasmetale izjave pojedinih nositelja za Gradsko vijeće Grada Širokog Brijega koji su svi odreda izjavljivali kako treba zadržati postojeća prava Branitelja dok se o pravima razvojačenih Branitelja HVO-a uopće ne očitavaju iako su oni najugroženija skupina Branitelja koja je diskriminirana i zapostavljena u svakom pogledu od završetka Domovinskog rata, što će on zaustaviti ukoliko postane Gradonačelnik Širokog Brijega.