AUDIO SNIMKA: Auuu što vam “suču” HDZ-ovci u Mostaru, sve se nešto ne vole sa SDA!

Na adrese mostarskih redakcija pristigao je snimak mostarskog gradonačelnika, iz kojeg je razvidno da odnos HDZ-SDA u Mostaru nikada nije bio narušen, te se sve radilo u dogovoru. Sam Bešlić kaže “ako te Salem Marić predloži bit ćeš!”. Iz ovoga je razvidno da je Bešlić taj koji je samo potpisivao ono što je SDA “na svojoj strani” željela.

Snimak je navodno sa naslužbenog sastanka HDZ – SDA u Mostaru, a govori se o odabiru pozicija u javnim ustanovama, nakon izbora.

Transkript prenosimo u cijelosti, kao i zvučni zapis:

Ljubo Bešlić (gradonačelnik Mostara, HDZ BiH): „Moje je pravo odabira. Tako zakon kaže. Ali, ja zbog korektnosti odnosa sa SDA nisam želio ni na kakav drugi način. I nisam uopće raspravljao. Zovnuo sam Salema (Salem Marić – predsjednik Gradskog odbora SDA Mostar). Saleme, vi koga god kažete, moj je odabir, za prve ljude bilo koje institucije SDA. I ja sam samo potpisnik. Ja sam tako postavio stvari. Ja ne želim da se svađam. I ako te Marić predloži, bit ćeš! Znači, Salem Marić i SDA je rekla meni ime i prezime koga oni hoće kao prvog čovjeka Bošnjaka. Ako mi budemo… Pošto se čekaju izbori. I onda ćemo mi sjesti. Vi ćete šapnuti suglasnost, a ja potpisujem. Bez moje suglasnosti, ne može niko bit’.“

Zanimljivo, stranačke perjanice upravo danas u svojim biltenima konstruiraju nepostojeći sukob HDZ-a i SDA u Mostaru u svrhu motiviranja birača, dok stranke očito godinama, problema sa suradnjom nemaju, te se u ovoj kampanji HDZ i SDA nisu ni okrznuli.

Hercegovina.info