KOMPLETNO IZVJEŠĆE: Županijska inspekcija u tri mjeseca na području ŽZH obavila 238 nadzora

U razdoblju 1. 9. – 30. 11. 2020. godine Uprava za inspekcijske poslove, s angažmanom maksimalnog broja inspektora, vršila je nadzore poštovanja zapovijedi Županijskog stožera civilne zaštite o propisanim epidemiološkim mjerama i dopuštenom trajanju radnog vremena.

Ukupno je obavljeno 238 nadzora – 184 kontrole radnog vremena i 54 kontrole poštovanja propisanih epidemioloških mjera.

Temeljem obavljenih kontrola izdana su 44 rješenja o otklanjanju nedostataka, od kojih se 33 odnose na nepoštovanje radnog vremena, a 11 na nepoštovanje epidemioloških mjera.

Od ukupno 72 prekršajna naloga, 52 se odnose na sankcioniranja nepoštovanja radnog vremena, a 20 na kršenja epidemioloških mjera.

U navedenom razdoblju donesena su i 4 rješenja o privremenoj zabrani rada zbog nepoštovanja propisanih epidemioloških mjera koja su prinudno izvršena pečaćenjem poslovnih prostorija (2 ugostiteljska objekta i 2 svadbena salona).

Inspekcijski nadzori poštovanja dopuštenog radnog vremena (do 24 sata) vršeni su kontinuirano (noćnim radom u dane vikenda i neradnim danima) uz asistenciju djelatnika policijskih Uprava, a kontrola propisanih epidemioloških mjera i u dodatnom angažmanu, što se posebno odnosi na razdoblje nakon 15. 9. 2020. godine kada su raspušteni timovi sastavljeni od općinskih/gradskih inspektora, kazali su iz županijske inspekcije za portal SirokiBrijeg.info.

Kako su nam još rekli, na broj angažiranih inspektora Uprave na provođenju mjera Županijskog stožera civilne zaštite u navedenom razdoblju utjecale su tekuće neodgodive obveze nadzora iz djelokruga Uprave kao i privremena spriječenost za rad određenog broja djelatnika Uprave.

SirokiBrijeg.info