FOTO: Manje penzionera, manja izlaznost na izborima u Širokom Brijegu!

Od 7 sati, na području Širokog Brijega otvoreno je 38 biračkih mjesta i jedan mobilni tim, koji je stavljen u funkciju svima koji nemaju mogućnost doći na birališta zbog drugih razloga!

Dva kandidata za gradonačelnika i devet političkih stranka u borbi za fotelje u Gradskom vijeću danas su “pokorne sluge” svim biračima, i kao “male mace” strepe za svaki glas ali slabo su ih nešto “natrali” da izađu na birališta.

Svjedoci smo toga na polovici birališta koja smo obišli i doznali kako je do 12 sati izlaznost bila od nekih 10 % registriranih birača s pravom glasa. Kako su nam kazali iz BO puno manja je izlaznost starije populacije za razliku od prijašnjih godina kada su oni bili ti koji su prvi dolazili, a zadnji odlazili.

Pridržavanje epidemiološkim mjera od strane Biračkog odbora i samih birača u potpunosti se poštuju što je definitivno za pohvalu. Osim nekoliko manjih kršenja “izborne šutnje” od pojedinaca u krugu izbornog mjesta, trenutno nismo zabilježili veće probleme na samom biralištu.

Ono što smo primijetili, većina glasača je na biralište došla i sa svojom kemijskom olovkom i maskama, a tko nije imao maske, istu bi dobio na samo ulazu u biralište.

Još je dug dan pred nama, i ova mala izlaznost za sada ne treba ništa značiti.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info