BORIS PANDžA: U meni će Široki uvijek imati iskrenog prijatelja i navijača i ponosan sam na sve napravljeno

Kako smo već objavili, s Borisom Pandžom nije postignut sporazum oko novog ugovora i on odlazi s Pecare.

Tom prilikom ekipa NK Široki Brijeg razgovarala je s Borisem, koji je po mišljenju mnogih navijača “plavo-bijelih” istinska legenda kluba s kojim je prošao sve uzraste i osvojio simpatije navijača svojom borbenošću i zalaganjem na terenu.

Borise, kako bi ukratko opisao svoje vrijeme provedeno u Širokom, od mlađih kategorija pa sve do sada?

– Što se mojih početaka tiče, NK Široki Brijeg mi je mnogo pružio i omogućio. Mogu reći da sam uživao u Širokom Brijegu, pogotovo dok sam igrao u omladinskim selekcijama te stekao prijatelje za cijeli život. U toj generaciji smo imali izvanredne igrače te je prava šteta da se tada nije davalo ovoliko šanse mladim igračima u mjeri u kojoj se to radi danas, jer je to bila jedna iznimno nadarena generacija koja je bila i prvak države.

Nakon toga i dobrih igara, trener Ivica Barbarić mi je dao šansu i u prvoj ekipi, koju sam brzo iskoristio i postao standardan. Te smo sezone osvojili i prvenstvo, i igrali UEFA Champions League, a ja sam imao samo 19 godina.

Sve se događalo jako brzo i uskoro je uslijedio transfer u HNK Hajduk Split. Nakon drugog povratka u Široki Brijeg 2014. godine, na početku je sve bilo jako dobro, ali nažalost ta sezona iz više razloga nije završila kako smo htjeli i iskreno, očekivao sam da ćemo uzeti naslov u bar jednoj od ove tri posljednje sezone provedene ovdje, ali nismo uspjeli napraviti taj iskorak. Za ovu, posljednju sezonu mogu reći da nije bila dobra. Događalo se mnogo turbulencija u klubu, ali na kraju je završilo fantastično – uzeli smo kup, trofej koji je meni nedostajao pa mi je baš posebno drag, pogotovo zbog načina na koji smo ga uzeli i trnovitog puta koji smo prošli do njegovog osvajanja.

U kojoj mjeri si zadovoljan svojim igrama u prošloj sezoni?

– Što se tiče prošle sezone, sami početak, kao što sam rekao, nije bio nimalo dobar, ali ne bih se vraćao na to. To treba zaboraviti i pravi je pokazatelj bio kako neke stvari ne smijemo raditi. U početku nisam bio zadovoljan svojim igrama, ali od dolaska trenera Denisa Ćorića ekipa se počela dizati psihološki, a s Goranom Sablićem, koji je došao na polusezoni je stvarno bilo sve ok. Mi igrači, smo jedini krivci što nismo uspjeli izboriti plasman u Ligu 6, ali trener je donio neke taktičke novine u ekipu, entuzijazam, i iako smo zakazali u prvenstvu u Kupu smo svakako nadoknadili sve ono negativno iz prvenstva. Pohvalio bih trenera Sablića i mogu reći da je on jako zaslužan za ovaj trofej Kupa BiH i treba mu dati maksimalnu podršku, jer po mom mišljenju Široki odavno nije imao kvalitetnijeg trenera. Svojim igrama u drugom dijelu sezone sam zadovoljan i baš sam nekako uživao na terenu, pogotovo u ovim ključnim, jakim utakmicama.

Imaš li ponuda za novi angažman? Kako vidiš Široki u idućoj sezoni?

– Sad ću se malo odmoriti, glavu pogotovo i vidjeti gdje bih mogao nastaviti karijeru. A što se tiče prognoze za sljedeću sezonu, ne bih to želio prognozirati jer je jako nezahvalno, pogotovo jer ne znam s kojim igračkim kadrom će klub ući u narednu sezonu.

U kakvom će ti sjećanju ostati navijači kluba, koji su uvijek cijenili tvoju borbenost i zadnji atom snage koji si ostavljao na terenu?

– U meni će Široki uvijek imati iskrenog prijatelja i navijača i ponosan sam na sve napravljeno u Širokom Brijegu jer taj klub smatram svojim. Iskreni navijači i pristalice kluba će mi, naravno ostati u lijepom sjećanju, a sigurno je da ih igrači trebaju na tribinama. Širokom treba dosta pozitivne energije i prave nogometne strasti sa tribine i ta sinergija navijača, kluba i igrača je neophodna da jedan klub kao što je Široki može dobro funkcionirati i to će mu dati sigurno jednu dimenziju više.

Ovim putem se želim zahvaliti navijačima na svoj pruženoj podršci koju su mi davali proteklih godina.

Za kraj, imaš li neku “oproštajnu” poruku za sve navijače Širokog Brijega?

– Poruka navijačima je da bodre momke uvijek, bez obzira na sve nedaće i da budu pozitivni, jer vidite da je Široki trn u oku mnogima i zato mi navijači moramo skupa s klubom i igračima biti kao jedna velika obitelj.

NK Široki Brijeg