Vlado Marušić: Dolazi vrijeme kada će se dijeliti žito od kukolja!

Zahvaljujući društvenim mrežama i modernim tehnologijama mnogi naši prognani i iseljeni Hrvati pri čemu ne mislimo na Hrvate protjerane od Srba ili Muslimana, već od domaćih izdajnika Hrvata okupljenih u stranci HDZ BIH, od kojih je dobar broj njih uža rodbina, kumovi i prijatelji pisca ovih redaka su cijeli izborni dan 15.11.2020.godine proveli tipkajući po svojim tipkovnicama iščekujući čudo koje se u ogromnom procentu nije dogodilo.

A to čudo je bilo zamišljeno u skidanju stranke HDZ BiH s vlasti u područjima gdje većinski žive Hrvati, ili barem onemogućavanje istih u osvajanju apsolutne ili apsolutističke vlasti u općinama i Gradovima gdje oni većinski žive.

Premda su naši Hrvati jako dobro svjesni kako se to čudo vrlo teško moglo dogoditi jer čudesa se događaju onda kada se čovjek najmanje nada, a ovdje je svaka nada u njihovim srcima usahla onoga dana kada su spakirali svoje oskudne stvari u kofere ili pak najlonke vrećice, u kojima je između ostalih nužnih stvari bilo barem polovica lijekova neophodnih za njihov život, i potražili sreću negdje daleko vani u velikom broju slučajeva sa članovima cijelih njihovih obitelji. U nekim državama u kojima će htjeli ili ne htjeli priznati zauvijek ostati stranci.

Ipak bez obzira na nadu koju su gajili u svojim srcima ipak je zrnce oskudne nade grijalo njihove napaćene i izmorene duše opterećene čežnjom i nostalgijom za svojim najmilijima koji su ostali prkositi burama i neverama koje im svakodnevno u njihove živote šalju kreatori sveg zla koje ih muči od završetka Domovinskog rata u BiH. A kreatori tog zla beskrupulozno i nemilosrdno na svakim izborima potkradaju,varaju,ucjenjuju i potplaćuju malobrojni puk hrvatski koji drži vatru na njihovim ognjištima kako se ne bi ugasila.

Izbori su prošli i opet su predstavnici stranke HDZ BiH-lupeži i kriminalci ugrabili ogroman broj vijećničkih, gradonačelničkih i načelničkih mjesta u BiH u kojima većinski žive Hrvati na čemu im može pozavidjeti i Sjeverna Koreja na čijem je čelu diktator Kim Jong un. Oni malobrojni predstavnici Hrvata koji su se uspjeli dočepati nekog mjesta Gradonačelnika ili načelnika, te nekoliko mjesta u gradskim i općinskim vijećima moći će naredne četiri godine učiniti jako malo, zapravo će vegetirati i s vremena na vrijeme blejati bez ikakvog učinka, dok će preostali puk hrvatski nastaviti stenjati i nestajati pod njihovim čizmama svakodnevno šišan na nulericu od ovih koji su dobili i ove izbore.

Pisca ovih redaka su tijekom cijelog izbornog dana kontaktirali članovi njegove uže obitelj, kumovi, prijatelji, i poznanici iz gradova diljem svijeta, očekujući od njega „dobre vijesti“ iz Grada Širokog Brijega pa i cijele ŽZH, a te su se vijesti ticale početka kraja stranke HDZ BiH. Kako su se stvari odvijale tijekom izbornog dana i nakon njega javnost je dobro upoznata, pa tako i članovi uže rodbine autora ovih redaka, među kojima je zavladala tuga, rezigniranost, bijes, srdžba, kada su saznali rezultate izbora koji su dobrim dijelom određivali njihove živote pa čak i živote njihovih najmilijih. I to po tko zna koji put od završetka Domovinskog rata u BiH. Paradoksalno je kako su i ove izbore dobili oni koji su ih protjerali vani.

Kako ne bi duljili javnost ćemo upoznati s nekim SMS porukama pristiglim na adresu pisca ovih redaka koje će mnogima od vas natjerati suze na oči.

SMS poruke

“lopovi i budale su nas otjerali da napustimo svoje domove i ostavimo svoje najmilije, al neka je njima guzonjama dobro”

“Sto puta znam zaplakat, sa 18 godina još sam bila dijete napustila sam svoju kuću svoje sve dole, došla u svijet gdje nikog neznas ništa neznas”

“Bas jučer kad su ovi izbori bili i uvjek tako bude uhvati me neka tuga jer se sjetim samo sebe i kažem kako narod može bit toliko pohlepan i bezobrazan”

“Koliko nas ima samo sto noćima plačemo jer nismo tu i ne spavamo tamo gdje bi volili bit”

Ipak ne plačite vjerni moji. Početak kraja stranke jednoumlja, HDZ BiH je na ovim lokalnim izborima započeo a svoj konačni kraj će doživjeti na parlamentarnim izborima u BiH za dvije godine .

Ne plačite mili moji jer su mnoge gorke suze već davno isplakane, mnoge majke ucviljene, bake i djedovi ostavljeni sami na svojim ognjištima, sahranjeni bez svojih najmilijih, bez svoje uzdanice na putu prema Božjem kraljevstvu sve „zahvaljujući“ stranci HDZ BiH.

Ne plačite mili moji jer se primiče svijetlo u koje će malo njih moći pogledati. Primiče se dan kada se dijeli žito od kukolja jer su oboji narasli i mogu se dijeliti. Dan u kojemu će kukolj završiti tamo kamo pripada. Jer puno je znanih a malo odabranih.

Ne plačite mili moji jer ste dovoljno patili u nadi, molitvi i vjeri. A svaka ogromna patnja u molitvi i vjeri rađa velikim plodovima. Vrijeme dolazi kada će se ti plodovi brati.

Ne plačite mili moji jer je trenutkom zatvaranja birališta u BiH, pa i u Širokom Brijegu objavljen rat stranci HDZ BiH u kojem neće biti milosti ni prema kome iz te stranke tko je okrvavio svoje ruke nad nedužnom krvlju Hrvata, kao i svima onima koji tu stranku podupiru.

Objavljen je rat toj stranci u kojemu će svi oni koji stanu na put prema istini i pravdi biti uništeni. A istina i pravda je uvijek na strani nedužnog, neznatnog, malog i slabijeg čovjeka. Čovjeka koji u tišini svoje duše skrušeno i ponizno poštuje volju Božju koja neka bude. Koja nikada ne zaobilazi nikoga.

Vlado Marušić