VIDEO: Rojs u Bujici o presudi i Praljku prokazao izdajnike svoga naroda, puštene do sada ne viđene snimke!

Mogu oprostiti neprijateljima koji su izvršili agresiju na RH, ali hrvatskim judama neću nikada! Dali su klasificiranu dokumentaciju britanskim službama i haaškom tužiteljstvu. Na čelu te zločinačke organizacije veleizdajnika je Stipe Mesić! Već je trebao biti u Remetincu, zatvoren po kratkom postupku – izjavio je Rojs.

”Imali smo i boljih večeri i boljih dana“, rekao je na početku Bujice urednik i voditelj Velimir Bujanec, koji je cijelu emisiju posvetio hrvatskom junaku – generalu Slobodanu Praljku. Gledatelje je pozvao da u svojim domovima, na ulicama i na radnim mjestima zapale svijeća za pokojnog generala. I on je zapalio svijeću, i to crven-bijelu-plavu s hrvatskim grbom – u studiju Z1 televizije. Izrazio je sućut njegovoj supruzi Kaći, kćeri Nataši i sinu Nikoli, kao i svim njegovim suborcima.

Sućut je izrazio i gost Bujice, general-bojnik HV-a i general-pukovnik HVO-a Ljubo Ćesić – Rojs, prijatelj i suborac generala Slobodana Praljka. Emisija je bila izrazito emotivna, a Bujanec nije stao samo na pitanjima, već je kroz emisiju aktivno komentirao ovakav razvoj situacije i jasno osudio izjave Vesne Pusić te aktivnosti Stipe Mesića i ostalih – koje su dovele do presude hrvatskoj šestorci u Haagu.

Na početku emisije puštena je snimka koja je jučer obišla cijeli svijet, a to je izricanje presude generalu Praljku nakon kojeg je popio otrov i tako si oduzeo život zbog velike nepravde… Bujica je u pozadini pustila ton poznate Škorine pjesme ‘Sude mi’ i fotografije generala Praljka… U jednom dijelu pjesme koji spominje dušmane, puštene su fotografije Stjepana Mesića, Vesne Pusić, Carle Del Ponte i kadrovi malteškog suca Carmela Agiusa…

ROJS: SUDAC AGIUS PRESUDIO JE PRALJKU ZA NEŠTO ŠTO SE DOGODILO 250 KM DALJE, A TKO ĆE ODGOVARATI ZA ONO ŠTO SE DOGODILO U SUDNICI – 5 METARA OD NJEGA?!

Rojs se prije emisije čuo s Nikolom Praljkom, generalovim sinom: “Teško im je, samo oni znaju kako im je. Ne samo njima, nego svim i njegovim suborcima. Rasplakao sam se kao malo dijete kada sam vidio da je popio tu tekućinu… Nagnala ga je nepravda jer je 1990. i 1991. bio spreman dati život za svoju Domovinu i svoj narod, a to je dokazao i junačkim činom u haaškoj sudnici. Nije mogao podnijeti da se sudi Republici Hrvatskoj – jer sud ni u jednom iskazu nije optužio generala Praljka da je on osobno naredio ili počinio zločin ili ubojstvo. Kako tog suca nije sram?! I on će jednog dana doći pred Svemogućeg Boga. Kako netko može biti odgovoran za zločin udaljen 250 kilometara, a presudi mu sudac Agius koji ne kontrolira niti situaciju u vlastitoj sudnici, na udaljenosti od svega 5 metara?!”

Rojs je postavio pitanje – hoće li netko odgovarati za to što je otrov unesen u prostorije suda!?

”Trebamo prikupiti financijska sredstva i goniti te suce, na kraju svijeta ako treba,“ rekao je gost Bujice.

ROJS ZAPLAKAO U DOMU UMIROVLJENIKA, PUSIĆKU USPOREDIO SA SOTONOM!

Inače, Rojs i Bujanec zajedno su pratili izricanje presude na zagrebačkom Ksaveru, u Nemetovoj 2 – u Domu za starije i nemoćne osobe, gdje general služi kaznu rada za opće dobro zbog nedavne presude koja mu je izrečena zato što je pomagao Hrvatima u Bosni i Hercegovini… Rojs je, nakon što je Praljak popio otrov, briznuo u plač, a sve su zabilježile kamere Bujice…

”On će ostati junak Domovinskog rata, kao i ostali osuđeni! Da nije bilo hrvatskih snaga, Bosna i Hercegovina niti bi nastala ni opstala, a Bihać bi doživio sudbinu Srebrenice! Umjesto da budu zahvalni hrvatskim snagama što smo primili tolike izbjeglice i prognanike bez da smo pitali tko je koje vjere i nacije, sada nam vraćaju na ovakav način… Veliko zlo leži u strukturama svih političkih opcija u RH, nije badava Tuđman govorio da ima 30 posto onih koji ne žele Hrvatsku, a nakon njegova odlaska baš su takvi u našoj zemlji obnašali visoke dužnosti! Što se čudimo tom sudu, ako naši saborski zastupnici, kasnije ministri – kao nekada Vesna Pusić, tvrde da je Hrvatska izvršila agresiju na BiH! Oni nemaju savjesti, oni su kao sotone,“ rekao je Rojs.

MESIĆ JE ODMAH NAKON IZRICANJA PRESUDE TREBAO ZAVRŠITI U REMETINCU!

Nezainteresiranost hrvatskih političara za događaje u haaškoj sudnici do trenutka kada je Praljak popio otrov, Rojsa ne čudi. Izjavio je da ih “nigdje nije bilo ni kada je Hrvatska napadnuta, a Hrvati ubijani, naše majke i sestre silovane”…

”Ima i onih koji likuju, to su hrvatski veleizdajnici! Mogu oprostiti, ali ne i zaboraviti – neprijateljima koji su izvršili agresiju na RH, ali hrvatskim judama nikada neću oprostiti! Oni su opljačkali Hrvatsku, iznijeli novac vani i dali klasificiranu dokumentaciju britanskim službama i Haaškom tužiteljstvu. Na čelu te zločinačke organizacije veleizdajnika je Stipe Mesić. Da sam ja predsjednik Vlade, Mesić bi večeras bio Remetincu, bio bi zatvoren po kratkom postupku,“ rekao je Rojs i dodao da su Srbi i muslimani stali iza svojih vojski, ali ne i hrvatska vlast.

Priznao je kako ga je DORH ispitivao kako su za vrijeme i nakon rata skidali registarske pločice i išli u Orašje pomagati Hrvatima, a nitko ne postavlja pitanje za koga je poginulo 3.000 Posavljaka?!

”Da se Orašje nije sačuvalo, ne bi bilo Slavonskog Broda, spojile bi se srpske slavonske snage s banjalučkim korpusom, ne bi bilo Hrvatske, osim Zagreba i onoga što vidimo sa Sljemena,“ kategoričan je bio Rojs.

U Bujici je puštena snimka Vesne Pusić koja je 2000-ih u Saboru govorila o agresiji Hrvatske na BiH. Konstatirano je da je istu politiku nastavila voditi i kao ministrica vanjskih poslova…

Da je Srbija imala ministre koji su davali ovakve izjave i oni bi bilo osuđeni za agresiju na BiH – konstatirao je Bujanec.

I HRVATSKE SLUŽBE SLALE SU DOKUMENTE U HAAG!

”Nije ni čudo da je tako govorila jedna Vesna Pusić, kada sam i u vlastitoj stranci – HDZ-u, imao ljude koji su me optuživali zašto napadam one koji govore da je vladavina Franje Tuđmana bila 10 godina mraka… Pusić je 2004. godine za Sanadera izjavljivala da je on ‘uglađeni europejac’… Iskreno, sve njih vodi samo novac! Narodu se prelijeva voda preko grla, veleizdajnicima treba suditi, a najprije bih očistio hrvatsko pravosuđe i DORH,“ rekao je Rojs i podsjetio da je i Đuro Brodarac ubijen u zatvoru – i to hrvatskom u mandate Jadranke Kosor. No, tu nije stao:

”Tvrdim pod punom moralnom i kaznenom odgovornošću, prvi je ubijen Jozo Martinović, drugi Mate Boban, treći Gojko Šušak, a četvrti predsjednik Tuđman! Kada smo išli na CT isti dan i isti sat Tuđmanu i Šušku pojavio se tumor! Odgovorno tvrdim da su ozračeni i ubijeni!“

Pozvao je i prozvao Bošnjake: “I među njima ima časnih i poštenih ljudi, neka se sada jave i kažu koliko smo im i kako pomagali – od konvoja za Sarajevo, do deblokade Bihaća.

No, vraćaju nam novim optužnicama, kakav je to zalog za budućnost?! Jedan dio njihova političkog vodstva su veleizdajnici, kao i naše vodstvo! Imaju svoje KOS-ovce i udbaše koji su surađivali s našim KOS-ovcima i udbašima. I naši su u Haag slali izvješća koja su optuživala šestorku! Praljak je za sve nas platio cijenu.”

Bujanec je Praljkov čin nazvao dubokom, sokratovskom porukom… “Očito je da je htio poslati poruku – isto kao i Zvonko Bušić jer bi bio na slobodi vrlo brzo zbog odslužene dvije trećine kazne,” komentirao je voditelj, a Rojs je kritizirao braniteljske udruge i nevladine organizacije:

“Braniteljska populacija i u ovom slučaju neće napraviti ništa, neće biti novih prosvjeda, razjedinjeni smo, a što se tiče Documente i raznih ‘inicijativa’ – jednim potezom ugasio bih sve nevladine udruge koje pljuju po Hrvatskoj, ukinuo bih im sredstva, neka se sami financiraju pa da vidimo dokle će izdržati.”

VLAST PRALJKA MORA POKOPATI UZ NAJVIŠE DRŽAVNE POČASTI!

Prozvana je i aktualna ministrica kulture Nina Obuljen – Koržinek koja je knjige generala Praljka svojedobno nazvala šundom, a general je zbog toga ovršen sa 450 tisuća kuna! „Sram je bilo,“ rekao je Bujanec, a Rojs je podsjetio da je general objavio čak 18 knjiga u kojima ima dokumentacije do koje nije došla ni hrvatska država…

U Bujici je prozvan ‘tehničar fine mehanike’ i osuđeni kriminalac, osnivač portala, kako ga je voditelj nazvao – Imbex.yu, koji je napisao odurnu objavu na Facebooku, a kasnije je obrisao…

“Hrvatska je od danas jedina europska zemlja čiji aerodrom nosi ime ratnog zločinca,“ napisao je Matija Babić, a Bujica objavila screenshot.

Gost Bujice komentirao je sramotan potez Gorana Beusa – Richembergha, kojega je voditelj nazvao “lažnim Nijemcem”, koji se protivi minuti šutnje za generala Praljka u Hrvatskom državnom saboru.

”Ne znam što je to u njemu sada, valjda njegovi geni. No, on nije pričao sam za sebe, već i u ime stranke čija je članica i Vesna Pusić…”

Hrvatska država, Vlada i Predsjednica moraju pokopati generala Slobodana Praljka u Aleji hrvatskih branitelja, uz najviše vojne i državne počasti i tu ćemo osvijetliti obraz! Neka nas bude stotinu tisuća,“ zaključio je Ljubo Ćesić – Rojs u Bujici.

SirokiBrijeg.info