LJUBUŠKI – Proteklih dana je na stranicama našeg portala objavljena priča o Senki Petrović – “Beli” iz sela Klobuk kod Ljubuškog.

Riječ je o jedinoj mještanki ovog sela kojoj je isključena struja, a s obzirom da je ista dugo vremena član Facebook grupe “Hercegovina” priču su objavile njezine kolege, pa je tako i na našem portalu dospjela priča o teškoj situaciji u kojoj su se našli Bela Petrović i njezin sin:

Ekipa portala Dnevno.ba zaputila ove nedjelje put Klobuka i u tamošnjem domu u jednom starom i trošnom stanu pronašli smo Belu Petrović. Sam prilaz ovoj zgradi sugerirao je kakav prizor možemo očekivati u unutrašnjem dijelu, jer zatekli su rasklimana vanjska vrata i ponešto složenih drva za ogrjev. Međutim u samoj sobi dočekala ih je nasmiješena domaćica. Nasmiješena i vesela usprkos svoj svojoj boli i tuzi.

“Sad će u trećem mjesecu biti dvije godine kako nemam struje. Nisam nigdje tražila nikakvu pomoć, jer sam mislila da se sami za sve možemo izboriti sin i ja. Počela sam čuvati jednu baku na Mostarskim Vratima, lijepo počela zarađivati, međutim zaboljelo me. Sin ne radi, postao je višak radne snage… Imam još dva sina, jednoga ovdje blizu na Poljanama, dok je treći u Hrvatskoj, ali nitko ništa ne radi. Ovaj koji je tu povremeno radi na dnevnicama, ali znate kako je to – nedostatno je i ne može se” – govori Bela Petrović.

Dosta je i lijekova koje je primorana trošiti, a kako kaže lijekove su joj kupili prijatelji i dobri ljudi.

“Samo jedan od tih lijekova košta 25 KM ako se uzima na recept, a dnevno trošim tri tablete iz te kutije, pa i više kada me uhvati gušenje. Požalila sam se doktorici, ali i doktorica mi je toliko dobra da je od sebe kupila dvije kutije tih lijekova. Moram reći da su mi i susjedi jako dobri, posebno sada nakon dolaska iz bolnice. Pomažu ljudi, donesu hrane i sve što mi treba” – pohvalno se domaćica izražava o svojim susjedima i “baca” pogled prema šporetu na drva kako bi vidjela ima li dovoljno vatre?

Bela Petrović je iz Ružića kod Gruda, ali već dugo u ovom kraju, jer je bila udana na obližnje Poljane, a prije 8-9 godina ona i sin su dobili stan u spomenutom Domu u Klobuku, neposredno uz glavnu prometnicu koja vodi iz Gruda prema Ljubuškom, pa svi koji želite pomoći, koji ste u mogućnosti, svakako svratite ako vas put nanese u ovaj kraj i pomozite ovu veselu gospođu, ako ništa pružite ruku podrške, jer dobro se uvijek dobrim vraća.

Dnevno.ba