VIDEO: dr. Andrea Jurić “obrušila” se na stručnost Ružice Mikulić i stručnjake oko nje!

Ministrica Ružica Mikulić šalje Zavodu za javno zdravstvo ŽZH upit: “Kako postupiti u slučaju kada roditelj ne želi mjeriti temperaturu svom (zdravom) djetetu, te ne dostavlja u školu temperaturnu listu? Isti roditelj ne dozvoljava da se njegovom djetetu mjeri temperatura pri dolasku u školu, a dijete je školski obveznik i maloljetno je, te se ne smije odstraniti iz škole samo”.

Odgovor Zavoda za javno zdravstvo ŽZH koje potpisuje epidemiologinja dr. Andrea Jurić: “Obavijestiti nadležnu Sanitarnu inspekciju i Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP)”.

Komunikacija između ove dvije institucije stvorila je aferu i gnjev među roditeljima, što je bilo i za očekivati i “bura se još nije stišala oko toga”!

Brojne ne logičnosti koje provodi “Krizni” same su dovele do ove situacije. Epidemiologinja Jurić do današnjeg nije javnosti objasnila ovaj svoj odgovor. A što se tiče ministrice Mikulić, ona je “u svom svijetu” okružena brojnim tužbama i kaznenim prijavama koje se protiv nje i ministarstva obrazovanja vode, a o čemu ćemo uskoro i pisati, kao i o besplatnim knjigama koje je obećala, a koje još nisu stigle…

Dr. Andrea Jurić koja je trenutno “Alfa i Omega” oko šefa Kriznog stožera ŽZH Zdenka Ćosića, kojega baš i ne slušaju podređeni, a tu mislimo i na “korumpirane” inspektore na području ŽZH i nestručni politički kadar, a o čemu je napokon javno i progovorio kao i dr. Jurić koja je pred kamerom portala SirokiBrijeg.info ukazala sustav koji ovdje dugo godina funkcionira, ali ona izgleda nije očekivala da je to baš tako kako se po “čaršiji” priča!

Postavili smo joj pitanje vezano za njenu komunikaciju s ministricom Mikulić oko “neposlušne” djece u školama. Što znače maske i “treniranje strogoće” nad djecom kada su svadbeni saloni puni, kada su kafići puni, kada su autobusi puni? Kakav se primjer djeci daje? Tko je zakazao i koliko je inspekcija sukrivac u svemu ovome…

Pogledajte u video prilogu

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info