U Ljubuškom provedena akcija dobrovoljnog darivanja krvi “Fair-play za život”

LJUBUŠKI – Udruženja nogometnih sudaca i instruktora Zapadnohercegovačke županije u suradnji s Crvenim križem Ljubuški i Odjelom za transfuziologiju SKB Mostar provelo je danas u Gimnaziji “Ljubuški” akciju darivanja krvi simboličnog naziva “Fair-play za život”.

Akciji se odazvalo 30-ak darivatelja, od kojih je uzeto 25 doza krvi, no vrjednije od samih količina je poruka koja je putem medija odaslana novim potencijalnim darivateljima. Na ovaj način sudci žele podsjetiti sve druge ljude da fair-play i humanost nije samo sportska fraza koja se koristi na utakmicama, nego da treba postati životni moto svima.

Iz Udruge nogometnih sudaca i instruktora Zapadnohercegovačke županije posebno su zahvalili Toniju Kraljeviću, ministru financija Županije Zapadnohercegovačke koji je financijski potpomogao da ova humanitarna akcija prođe u najboljem redu.

dkljm 08012016 2

“Hvala svima koji su se odazvali na akciju, hvala onima koji su pomogli oko organizacije te posebno medijima koji su proširili ovu lijepu priču i privukli što veći broj darivatelja krvi. Nadam se da ćemo se svi skupa istim povodom okupit ponovno.” rekao je Goran Paradžik, jedan od najboljih sudaca u Bosni i Hercegovini i organizator akcija dobrovoljnog darivanja u Zapadnohercegovačkoj županiji.

Udruženje nogometnih sudaca i instruktora ŽZH želi da se akcija nastavi te su prozvali Senada Ibrasimbegovića i njegove kolege iz Udruženja nogometnih sudaca i instruktora u Srednjobosanskoj županiji da učine isto i produže lanac Fair play za život.

Ljportal.com